elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent inicia el nou curs escolar amb un augment de les plantilles i de l'oferta de cicles formatius d'FP en els instituts

Crevillent inicia el nou curs escolar amb un augment de les plantilles i de l'oferta de cicles formatius d'FP en els instituts
  • Tots els centres d'Educació Infantil i Primària de la localitat comptaran per primera vegada aquest curs amb un orientador o orientadora a temps complet, millorant substancialment l'atenció a l'alumnat i als seus familiars

MÉS FOTOS
Crevillent inicia el nou curs escolar amb un augment de les plantilles i de l'oferta de cicles formatius d'FP en els instituts - (foto 2)
Crevillent inicia el nou curs escolar amb un augment de les plantilles i de l'oferta de cicles formatius d'FP en els instituts - (foto 3)
Crevillent inicia el nou curs escolar amb un augment de les plantilles i de l'oferta de cicles formatius d'FP en els instituts - (foto 4)

Hui, dimecres dia 8, s'inicia el nou curs escolar en els centres educatius on s'incorporaran un total de 4.750 alumnes/as en les diferents etapes educatives: 830 en Educació Infantil, 1.840 en Educació Primària, 1.491 en Educació Secundària Obligatòria, 207 en Batxillerat i 382 en Formació Professional.

En aquest inici de curs cal destacar l'increment de les plantilles per part d'Educació, ja que no sols s'han mantingut les plantilles del curs anterior sinó que s'han incrementat amb 668 incorporacions noves, que han suposat un total de 5.042 docents més per al sistema educatiu valencià.

Segons ha informat el regidor d'Educació de Crevillent, Jesús Ruiz, aquest augment de plantilles ha significat la incorporació d'un/a orientador/a en els centres d'Infantil i Primària a temps complet, una cosa que permetrà que tots els centres compten amb aquesta figura. Aquestes noves incorporacions han comportat una reorganització del Gabinet Psicopedagògic Municipal, que es farà càrrec a temps complet dels col·legis Julio Quesada-Pilar Ruiz i Primo de Rivera. D'aquesta manera tots els centres veuran incrementat el temps de dedicació a l'orientació escolar, i l'atenció a l'alumnat i a les seues famílies millorarà substancialment.

També cal destacar en aquest inici de curs l'increment de l'oferta de Formació Professional en la nostra localitat. Els dos instituts han posat en marxa dos cicles nous de FP. L'IES Macià Abela ha incorporat un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Imatge Personal: Perruqueria i Cosmètica Capil·lar. I un altre Cicle Formatiu de Grau Superior d'Activitats Físiques i Esportives: Condicionament Físic. Mentre que l'IES Canonge Manchón ha posat en marxa un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d'Infermeria i un Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica Industrial.

Aquest inici de curs torna a estar marcat per la situació de pandèmia que, encara que amb unes condicions molt millors que el curs anterior gràcies a les vacunacions, continua fent necessari continuar amb les mesures sanitàries marcades des dels centres educatius. El manteniment de les distàncies, l'ús de les màscares i del gel hidroalcohòlic, així com el màxim respecte als horaris d'entrada i eixida establits en cada centre, són imprescindibles perquè els nostres col·legis tornen a ser espais segurs.

Quant a la falta de recursos econòmics en la qual es troba l'IES Canonge Manchón, l’acalde José Manuel Penalva i tot el Govern municipal recolza les reivindicacions del centre en quant a l'exigència dels pagaments pendents a la Conselleria d'Educació i d'Hisenda, tal com ha fet des dels primers mesos de l'any en què es van iniciar els retards dels pagaments.

Per al regidor d'Educació, cal continuar reivindicant la solució a aquesta situació de l'IES Canonge Manchón però sense deixar de destacar l'important increment de les plantilles i de l'oferta de la Formació Professional, que significarà un nou pas en la millora dels nostres col·legis i instituts amb l'objectiu permanent de millorar l'educació. Jesús Ruiz ha destacat que davant la presencialitat de tot l'alumnat en aquest nou curs escolar no s'ha d'oblidar que “hem de continuar complint amb totes les mesures sanitàries i tornar a demostrar, com ja es va fer en el curs anterior, que amb l'esforç de tota la comunitat educativa: professorat, administració, personal no docent, alumnat i pares i mares, serem capaços de superar de nou les dificultats que la pandèmia ens puga plantejar”.

Pujar