elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent busca alternatives a les cremes en els camps amb l’exemple d’Ontinyent

Crevillent busca alternatives a les cremes en els camps amb l’exemple d’Ontinyent
  • Les regidories d’Agricultura i de Medi Ambient han mantingut una reunió amb l’Ajuntament d’Ontinyent per interessar-se en el sistema de trituració de les restes de poda que han implantat amb èxit

MÉS FOTOS
Crevillent busca alternatives a les cremes en els camps amb l’exemple d’Ontinyent - (foto 2)

Una delegació crevillentina ha visitat l’Ajuntament d’Ontinyent on s’ha donat lloc una reunió amb la regidora de Medi Ambient ontinyentina, Sayo Gandia. Esta cita és producte de la recerca que per part dels regidors crevillentins estan fent per estudiar alternatives al que ha vingut sent fins ara el sistema de cremes habitual.

Este any, amb les restriccions durant mesos pel covid i amb la restricció de realitzar cremes agrícoles als mesos d’estiu, s’ha deixat encara més en evidència que és necessari implementar noves experiències que vagen reduint una pràctica que a banda de contaminant és un perill per a l’ecosistema.

A Ontinyent ja fa uns anys que s’ha implantat un sistema de triturat de les restes de poda que evita haver de cremar-les i ho fa amb diferents modalitats, tant a domicili com amb la cessió de maquinària més menuda a particulars. Estes trituradores produixen un triturat vegetal que després s’utilitza en el mateix camp estenent-lo per a protegir el sòl de terra.

En paraules de Josep Candela, regidor d’Agricultura, “es tracta d’adquirir una nova cultura amb l’ecosistema que es guie pels principis de reutilització dels recursos i cooperació entre administració i ciutadà. Fomentar estes noves vies de tractament dels residus agrícoles és aplicar criteris de sostenibilitat que cuiden del territori i de les persones. Donar facilitats per cuidar-nos millor”.

En el mateix sentit, la regidora de Medi Ambient, Estefania Salinas, confirma que la consecució d’un municipi verd va en la línia d’eliminar estes cremes. “Volem actuar a tots els nivells en la lluita contra el canvi climàtic i en l’eliminació de tot allò que produix contaminants a la biosfera. Les últimes notícies d’incendis a les comarques veïnes per cremes incontrolades certifica que a banda d’agents contaminants, les cremes representen un perill per al nostre paisatge i reduir-les està en la nostra agenda política”. Des de les regidories afirmen que esta ha sigut la primera reunió d’un seguit de visites a casos on s’han aplicat amb èxit mesures verdes per a posar-les en marxa de manera gradual a Crevillent.

Pujar