elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent aprova dos plans d'ajudes per a minimitzar l'impacte de la crisi energètica i la pandèmia en PIMES i autònoms

  • Crevillent dona el vistiplau a dues subvencions per a l'any 2022 per valor de 206.052€ amb l'objectiu de fer costat a PIMES, MICROPIMES, xicotets empresaris, autònoms i professionals de la localitat

Aquest matí l'Ajuntament de Crevillent ha celebrat un Ple Extraordinari en el qual s'han aprovat dues ajudes municipals dirigides a donar suport a les activitats locals en l'anualitat 2022 davant del detriment en els ingressos a causa de la Covid-19 i la crisi energètica. Les ajudes estan destinades a PIMES, MICROPIMES, xicotets empresaris, autònoms i professionals del municipi de Crevillent.

En el primer punt del ple s'ha aprovat per unanimitat l'ajuda que té per nom “Pla Reactiva’T 2022” i està destinada a pal·liar els danys que la crisi econòmica generada per la pandèmia de la COVID 19 ha tingut en les PIMES i autònoms locals. S'impulsa des de l'Àrea d'Economia Sostenible i Oportunitat a través de l'Agència de Desenvolupament Local amb fons exclusivament municipals i la quantitat total és de 60.000€.

El segon punt del ple també ha tirat avant, amb el vistiplau de tots els grups polítics municipals. Es tracta d’una ajuda per a mitigar els efectes negatius que la crisi energètica està tenint en les PIMES i autònoms del municipi. En aquest cas, finançada per la Diputació Provincial d'Alacant, que impulsa des de la seua Àrea de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius la concessió en l'exercici 2022 de subvencions a entitats locals de la província. La suma total d'aquesta ajuda és de 146.052€.

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, afirma que amb aquests plans d'ajudes l'Ajuntament continua col·laborant amb l'impuls de l'economia local fent costat als crevillentins i crevillentines que tenen empreses o algun negoci en funcionament per a “contribuir, en la mesura que siga possible, al fet que puguen fer front al desmesurat augment dels costos de l'energia i del creixement de despeses que això comporta, així com a pal·liar l'impacte econòmic que ha tingut la pandèmia en els seus comerços i en la seua activitat i que molts encara continuen arrossegant”.

José Manuel Penalva ha assenyalat també que encara que no es tenen competències per a solucionar problemes d'àmbit mundial, com la crisi energètica o la inflació que suposen una pujada generalitzada dels preus dels carburants, els béns i serveis, l'Ajuntament de Crevillent té el ferm propòsit de fer costat als veïns i veïnes del municipi amb fets com la dotació d'aquestes ajudes.

Pujar