elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent acosta la poesia a la ciutadania

Crevillent acosta la poesia a la ciutadania
  • Els poemes de Pablo Neruda, Gloria Fuertes, Gabriela Mistral, Vicent Andrés Estellés, Miguel Hernández, Teresa Pascual Soler, Rosalía de Castro o Joan Margarit estaran aquests dies als carrers i edificis municipals amb motiu del Dia Mundial de la Poesia

MÉS FOTOS
Crevillent acosta la poesia a la ciutadania - (foto 2)
Crevillent acosta la poesia a la ciutadania - (foto 3)
Crevillent acosta la poesia a la ciutadania - (foto 4)
Crevillent acosta la poesia a la ciutadania - (foto 5)

L'Ajuntament de Crevillent s'ha sumat a la celebració del Dia Mundial de la Poesia (21 de març), declarat per la UNESCO en 1999. Enguany la Biblioteca Municipal ha realitzat una selecció de poemes, a través de lones, que s'han penjat als carrers i edificis municipals per a acostar a la ciutadania aquest gènere literari.

En la selecció de poemes podem trobar clàssics de Miguel Hernández, Pablo Neruda, Gabriela Mistral o Rosalía de Castro, d'altres grans autors com Gloria Fuertes i Vicent Andrés Estellés i de poetes contemporanis com Teresa Pascual Soler o Joan Margarit, entre altres.

Des de la Regidoria de Cultura commemoren aquest dia amb l'objectiu de donar suport a la diversitat lingüística i que les llengües amenaçades tinguen l'oportunitat de ser un vehicle de comunicació artística en les seues respectives comunitats. Així com per a mostrar que la poesia no és una forma antiquada d'art, sinó una via d'expressió molt actual, i els poetes contemporanis desdibuixen amb mestratge la rima i la mètrica lliure.

El regidor de Cultura, Jesús Ruiz anima a la població crevillentina a gaudir de la lectura de la poesia com una manifestació de bellesa per mitjà de la paraula, i a acudir a la Biblioteca a emportar-se en préstec aquestes obres literàries que estaran exposades durant aquests dies per a facilitar a l'usuari la seua localització.

Pujar