elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent aconsegueix una subvenció per a atendre les seqüeles de la Covid-19

Crevillent aconsegueix una subvenció per a atendre les seqüeles de la Covid-19
  • L'àrea de Benestar Social rep una ajuda nominativa per un import de 147.561 € de la Diputació d'Alacant per a pal·liar els efectes de la situació extraordinària provocada per la pandèmia

MÉS FOTOS
Crevillent aconsegueix una subvenció per a atendre les seqüeles de la Covid-19 - (foto 2)

Per totes les persones és sabuda la quantitat de seqüeles provocades per la pandèmia en àrees com la laboral (pèrdua d'ocupació, cerca d'aquest, formació, inestabilitat, tancament de xicotets comerços, reducció d’ingressos i canvis d'activitat) i relacionades amb la salut (fòbies, pors, dols sense resoldre…).

Des de la Regidoria de Drets Socials i Desenvolupament Humà afirmen que per tant aquestes, entre altres, són les àrees d'atenció que la població més necessita i a les quals es destinarà la subvenció. També en l'apartat d'atenció als majors i en el seu servei d'ajuda en el domicili, així com de les persones amb discapacitat o especialment vulnerables (sempre extremant les precaucions per a evitar situacions de contagi en ser col·lectius amb major risc).

“Les cures en l'entorn, sobretot en època d'estiu, són prioritaris, i es desplacen els serveis al domicili: fisioteràpia, teràpia ocupacional o psicologia, cures, atenció sociosanitària, etc. En alguna població s'aprecia una deterioració de la convivència i de la salut mental per la qual cosa, des de la Regidoria de Drets Socials, se’ls atendrà tant dins com fora del domicili”, afirma la seua regidora Montserrat Pineda.

Aquesta subvenció també s'utilitzarà per a l'adquisició de productes de prevenció destinats als programes de Serveis Socials (gel, guants, màscares, etc.). Mentre que un altre dels programes clau serà l'ajuda a les famílies, mentre no es resolguen els seus problemes laborals: obrir fonts de formació i habilitats socials per a aconseguir noves aptituds en el món laboral i social i ingressos suficients per a això.

Des de la Regidoria agraeixen a la Diputació d'Alacant la subvenció i assenyalen que a través d’aquesta i amb els mitjans propis municipals “es pretén pal·liar moltes d'aquestes seqüeles a la qual s'està enfrontant la ciutadania, per la qual cosa és necessari que les famílies perceben que les entitats públiques estan al seu costat”.

Pujar