27 de novembre de 2020 27/11/20

Crevillent aconsegueix una nova subvenció per a la realització de l'ECC i l'ISC

Crevillent aconsegueix una nova subvenció per a la realització de l'ECC i l'ISC - (foto 1)
  • Aquesta nova subvenció de la Diputació d'Alacant sufragarà les despeses de l'elaboració de l'Avaluació de Vulnerabilitat i Riscos del Canvi Climàtic (ECC) i l'Informe de Seguiment Quantitatiu (ISC)

L'Ajuntament de Crevillent aconsegueix una nova subvenció de la Diputació d'Alacant per a la realització de l'Avaluació de Vulnerabilitat i Riscos del Canvi Climàtic i l'Informe de Seguiment Quantitatiu.

L'Avaluació de la Vulnerabilitat i Riscos del Canvi Climàtic és un anàlisi que determina la naturalesa i l'abast del risc analitzant els possibles perills i avaluant la vulnerabilitat que podria generar una possible amenaça o mal a les persones, la propietat, les condicions de vida i el medi ambient de què depenen. L'avaluació pot incloure riscos relacionats amb inundacions, temperatures extremes i oles de calor, sequeres i escassetat d'aigua, elevació del nivell de la mar, incendis forestals, etc.

D'altra banda, l'Informe de Seguiment Quantitatiu estudia els consums energètics i les emissions de CO₂ dins del terme municipal i estableix una comparació amb l'Inventari d'Emissions de Referència (IER), per a monitorar quantitativament el nivell de compliment dels objectius. També recull les accions dutes a terme pels municipis en matèria de reducció d'emissions com en adaptació al canvi climàtic.

Des de la Regidoria de Medi Ambient especifiquen que aquestes subvencions que otorga la Diputació Provincial d'Alacant, són subvencions no dineràries i que serà la Diputació qui prestarà l'assistència necessària a l'ajuntament per a la redacció d'aquests informes.

L'elaboració d'aquests informes es troba dins del compromís adquirit per aquest municipi amb l'adhesió al Pacte dels Alcaldes. Amb aquesta adhesió, l'ajuntament es comprometia bàsicament a:

  • Reduir les emissions de CO₂ en un 40% com a mínim fins a 2030
  • Augmentar la seua resilència mitjançant l'adaptació a les repercussions del canvi climàtic

Segons la regidora de l'àrea, Estefanía Salinas Peral, “amb l'otorgament d'aquestes dues subvencions, el municipi podrà fer un pas més per a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible dels quals es compon l'agenda 2030”, el respecte a la naturalesa i la conscienciació pel canvi climàtic és una lluita que hem d'exercir tots conjuntament perquè els nostres fills i els nostres nets hereten un món net i cuidat en el qual poder viure.

Pujar