24 d’octubre de 2020 24/10/20

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació resol concedir 2.072 € a la regidoria de Cultura del Ajuntament

  La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació resol concedir una subvención  de 2072,59 euros a la Regidoria de Cultura per a la realització d´atuacions relacionades amb el desenvolupament i la difusió de l´Estat d´Autonomia i la recuperació i divulgació del dret foral civil valencià durante l´exercici 2018.

  Segons la Regidora de Cultura, Loreto Mallol, la Regidoría  de Cultura té entre els seus objetius la investigación, coneixement, foment i promoció de la cultura de la Comunitat Valenciana, aixi com la defensa dels valors i senyals d´identitat del poble valència. La historia de la Literatura Valenciana està íntimament lligada a la historia de les institucions valencianes, arreplegant tots els avatars històrics que estaven ocorrent en el momento en què van ser escrites cada una de les obres cimes. Sis segles de la historia valenciana plasmats en diverse obres literàries que, en estos moments al començament de la seua séptima centùria, mereixen i necessiten una nova aproximació al públic.

  Les activitats proposades  en el pla d´actuació a realitsar sòn:

  -Adquisició de publicacions sobre el sistema politic e institucional valencià per a la Biblioteca Pública Municipal “Enric Valor i aixi disposar de publicacions per a consulta al públic per a conéixe la história de la Generalitat Valenciana. Exemples: Versos a plena plana. Poesia i transmissió doctrinal en la València del Barroc a la Il.lustració, Los valencianos en tiempo de Jaime I, Pompeu Fabra, Sanchis Guarner i altres escrts o El patriciat i la nació, sobre el particularisme dels valencians en els segles XIV i XV.

  -Teatre sobre la historia de la Literatura Valenciana i sobre Jaume I, per a escolars i per a adults al mes d´octubre en la sala d´actes de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”.

  Representació de: “Jaume I…explicat als joves”, “Va d´Enric Valor: l´amor dels tres taronges”, “Lletraferida” i “Tirant i Carmesina”

  Loreto Mallol, regidora de Cultura, explica que el cost total de les activitats que se volen realizar  es de 4.581, 69 euros que la Conselleria subvenciona en 2.072,59 euros, es dir un 45,85 % del cost. El 54,15%, 2.509,10 euros  restants corren per conte de la Regidoria de Cultura.

  El termini màxim de justificació de la subvenció rebuda venç el 31 d´octubre de 2018.

   

  Pujar