elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria d’Educació autoritza les obres del Pla Edificant en tres col·legis de Crevillent

La Conselleria d’Educació autoritza les obres del Pla Edificant en tres col·legis de Crevillent
  • La inversió de la Conselleria d’Educació ascendeix a 3,8 milions d’euros, destinant 2,7 milions a reformar l’aulari d’Infantil, construir un gimnàs i un menjador al CEIP Párroco Francisco Mas, així com a millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica

L’Ajuntament de Crevillent, dins del Pla Edificant, ha rebut la proposta de resolució del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà de delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives per a l’actuació als centres educatius: CEIP Párroco Francisco Mas, CEIP Francesc Candela i FPA El Puntal.

Amb aquesta resolució s’inicia el procés per a dur a terme les obres que es plantejaren dins del Pla Edificant i que seran dictaminades a la pròxima Comissió de Cultura i Educació per a posteriorment aprovar la delegació de competències en un ple extraordinari amb l’objectiu que siga l’Ajuntament el que inicie tot el procés de licitació de la redacció dels projectes i la licitació posterior dels projectes per a la realització final de les obres.

Els centres als quals es faran les obres són:

  • El CEIP Párroco Francisco Mas, amb una actuació de remodelació que afectarà les aules d’Educació Infantil, al menjador, al gimnàs i millorar la calefacció, l’accessibilitat i l’eficiència energètica del centre, amb un pressupost que ascendeix a 2,726.346 €.
  • El CEIP Francisco Candela, amb la construcció de dues aules i una sala d’usos múltiples i una actuació per a l’eliminació de barreres, la col·locació d’una cadira elevadora i dues escales d’evacuació. Tot això amb un pressupost de 732.318 €.
  • La FPA El Puntal (Centre Públic de Formació de Persones Adultes), amb una remodelació integral i la millora de l’accessibilitat.  El pressupost en aquest centre és de 341.908 €.

Per al regidor d’Educació, Jesús Ruiz, aquesta és una notícia molt positiva per a l’educació a la localitat, ja que gràcies a aquestes investigacions, a les quals s’ha de sumar la ja aprovada per al CEIP Doctor Mas Magro, els centres educatius milloraran sustancialment les seues instal·lacions. “Aquesta és una inversió inicial històrica a Crevillent, ja que el total supera els 3,9 milions d’euros, i suspendrà sense dubte grans reformes i millores als nostres col·legis”, afig l’edil.

Queden pendents els centres educatius que estan contemplats per a una segona fase del Pla Edificant i que afectarà els centres CEIP Julio Quesada- Pilar Ruiz, CEIP Nuestra Señora de la Esperanza, CEIP Primo de Rivera i l’IES Macià Abela. Jesús Ruiz ha assenyalat que continuarà fent un seguiment de la tramitació per a aquests centres perquè es puga iniciar com més aviat millor el procés de delegació de competències per part de Conselleria.

Pujar