18 de gener de 2021 18/1/21

Coneix l'itinerari dels Reis Mags a Crevillent

Coneix l'itinerari dels Reis Mags a Crevillent - (foto 1)
  • La visita dels Reis d'Orient començarà a les 9.30 h en el Camp de Futbol “Enrique Miralles”, des d'on partiran amb globus, i la Cavalcada començarà a les 18.00 h

L'Ajuntament de Crevillent ha revelat quin serà l'itinerari que seguiran els reis aquest diumenge 5 d'octubre, segons les indicacions que han enviat els emissaris dels reis a la Regidoria de Festes i Turisme.

El dia començarà amb la recepció dels Reis Mags a les xiquetes i xiquets de Crevillent en el Camp de Futbol “Enrique Miralles”. Les portes obriran a les 9.30 del matí i allí els més xicotets podran fotografiar-se amb les seues Majestats d'Orient, els qui oferiran dolços i regals a tots aquells que s'hagen portat bé enguany.

Després de la recepció, que acabarà a les 11.00 hores, els Reis Mags s'elevaran cap al cel amb un globus màgic que els portarà a recórrer altres llocs del terme municipal i del planeta, abans del seu retorn per a acudir a la seua tradicional cavalcada per la vesprada. Els crevillentins podran acomiadar-se d'ells des de les grades de l'estadi i desitjar-los un bon viatge.

Els emissaris reals han pregat que els reis no isquen més tard, ja que a eixa hora el cel està en millors condicions que al migdia. L'arribada del globus a alguna de les pedanies de Crevillent no es coneixerà fins al mateix dia, ja que l'aterratge d'aquest tipus d'aeronaus depén de la direcció del vent.

Al llarg del dia els Reis d'Orient visitaran a diversos col·lectius de la localitat com la Residència de Majors La Puríssima i la Residència per a persones amb discapacitat psíquica.

A la vesprada, a les 18.00 hores, es posarà en marxa la Cavalcada de Reis que transcorrerà pel seu traçat habitual, eixint des del Carrer Crevillentins Absents per a acabar en la Plaça de la Constitució.

El regidor de Festes ha volgut destacar que enguany, encara que és el primer de la present legislatura i que s’ha comptat amb menor marge per a la contractació i preparació de la cavalcada, la comitiva que acompanyarà als Reis comptarà amb nombroses bandes i ballets de Crevillent.

A més, a diferència d'altres anys quasi tots els espectacles i totes les carrosses contractades seran d'empreses o companyies crevillentines, la qual cosa demostra la gran quantitat d'oferta que existeix en la localitat. A més, la principal novetat d’este any en la cavalcada és que la participació s’ha limitat a edats compreses dels 15 anys en amunt.

“Volem que els més xicotets siguen els espectadors protagonistes i que gaudisquen d'aquest dia. Per tant omplir una cavalcada amb grups de xiquets i xiquetes, com s'ha fet en les últimes edicions, no té sentit”, comenta Josep Candela, qui afig que aquesta era una apreciació generalitzada. “Tenim uns anys per davant per a anar millorant i confeccionant la cavalcada que el nostre poble es mereix” afirma l'edil.

Pujar