elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís reivindica l’Hort Solar de Crevillent com a exemple de nou model energètic

Compromís reivindica l’Hort Solar de Crevillent com a exemple de nou model energètic

    Els caps de llista per Alacant de Compromís al Congrés i a Les Corts, Ignasi Candela i Aitana Mas, han visitat l’Hort Solar de Crevillent amb l’alcaldable de Compromís per Crevillent, José Manuel Penalva. Els candidats han posat la instal·lació com a “exemple de nou model energètic, que cobreix la pràctica totalitat del consum domèstic de Crevillent” i han reivindicat “el treball que s’ha fet des de Conselleria en esta legislatura; en particular, la simplificació dels tràmits burocràtic per a les instalacions de menys de 5 megawatts”.

    Mas ha posat en valor l’aprobació de “l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2016-2020-2030, que ha integrat l’àmbit de les energies renovables, o el Pla d’Energia Sostenible de la Comunitat Valenciana 2020, que incideix, entre d’altres coses, en l’autoconsum i la producción eléctrica a les árees industrials”. “És imprescindible que caminem cap a un nou model energètic que siga respetuós amb el nostre entorn i que ens faça menys dependents de les fonts d’energia que hem d’importar, com el petroli”, ha assenyalat Mas.

    Per la seua banda, Candela ha recordat que “sense la persistència de Compromís al Congrés, no s’hauria garantit la rendibilitat raonable de les instalacions d’energia fotovoltàica, com la de Crevillent”. “El nefast model energètic del PP no ha de tornar mai més. La propera legislatura, Compromís formarà part del govern de progrès i garantirà que un país com el nostre aprofite totes les fonts d’energia renovable, com el sól o el vent, que faça baixar notablement el preu de la llum”, ha conclòs Candela.

    Pujar