25 d’octubre de 2020 25/10/20

Els complexos esportius comptaran amb una ambulància

Els complexos esportius comptaran amb una ambulància - (foto 1)
  • El nou contracte d’assistència sanitària en les instal·lacions esportives comptarà a partir del dia 15 amb una ambulància els 7 dies de la setmana

MÉS FOTOS
Els complexos esportius comptaran amb una ambulància - (foto 2)

El passat mes de juliol es va firmar per part del regidor d’esports, Marcelino Giménez, i de l’empresa Vitalia el contracte per a la prestació de T.E.S. (tècnic en emergències sanitàries) per a les instal·lacions esportives. Des d’eixe moment i durant el mes d’agost es va començar a treballar per tal de millorar el contracte. L’objectiu per part del regidor era clar: que una ambulància tinguera presència durant la prestació del servei en lloc d’un utilitari, que només serviria per a traslladar al tècnic d’una instal·lació a una altra, com especificava en un primer moment el contracte.

Després de les gestions pertinents, l’empresa va explicar com es podia realitzar aquesta millora i finalment es va aconseguir pel mateix preu total la incorporació d’una ambulància TNA amb material de primers auxilis i un desfibrilador. Prestarà servei de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 hores i dissabtes i diumenges de 9:00 a 21:00 hores. Aquesta, tindrà la seua base al camp de futbol Enrique Miralles, però es desplaçarà a tots els complexos esportius municipals (Pavelló Félix Candela, Pavelló dels Abrets i Ciutat Esportiva Juanfran Torres).

Giménez destaca que “des del Govern del Canvi sempre hem tingut el convenciment de la importància d’aquest servei i ja en el 2016 va tindre el suport de tots els partits que ara governen, va aconseguir que haguera un tècnic en emergències sanitàries al camp de futbol, tot i no tenir el suport del Partit Popular i Ciudadanos. De fet, a la temporada passada, aquest servei només es va prestar des de març a juny.”

Per al regidor “La voluntat política i la necessitat tan demanada per els esportistes i usuaris han fet possible que es convertira en una realitat. Este servei permetrà tenir una resposta immediata davant qualsevol contratemps tant per a esportistes o per a qualsevol persona que es trobe en les instal·lacions esportives actuant d’una manera immediata per a tractar d’evitar mals majors en qualsevol lesió o accident. En este sentit, destaquem este fet  per la importància del servei, així com la evolució des de la primera proposta fins a la prestació d’aquest”.

Per tal de tenir una resposta efectiva en els casos en què les urgències sanitàries tingueren lloc en pavellons o la Ciutat Esportiva, s’establirà un protocol d’actuació entre el tècnic sanitari i els conserges per a una resposta ràpida, efectiva i coordinada. Des del Govern del Canvi considerem que este nou servei és un pas important i positiu que complementa les millores que es pretenen fer en un futur en tots els complexos esportius de Crevillent.

Pujar