elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença la reforestació del Arboreto del CEMA Els Molins de Crevillent

Comença la reforestació del Arboreto del CEMA Els Molins de Crevillent
  • Els treballs que la Conselleria està realitzant en aquesta zona de la serra de Crevillent es troben en una fase molt avançada i, una vegada finalitzen, s'iniciarà la tercera fase del projecte que contempla reviure l'Aula de la Naturalesa

MÉS FOTOS
Comença la reforestació del Arboreto del CEMA Els Molins de Crevillent - (foto 2)

Hui, l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, juntament amb el secretari autonòmic, Paco Candela, i el director de la Fundació Mediterrani, Antonio Gómez, han visitat la zona del Arboreto per a contemplar de primera mà l'avanç de les diferents actuacions que s'estan realitzant per a recuperar aquesta zona de la serra de Crevillent.

Els treballs realitzats en l'àrea permeten ja gaudir d'aquest espai natural a tots els usuaris i usuàries que s'acosten. A més, cada vegada que vagen podran comprovar com avancen aquestes actuacions. Es continua així amb la línia d'aquest equip de Govern de recuperar els diferents espais públics abandonats per al gaudi de la ciutadania.

L'objectiu d'aquesta recuperació passa per plantar unes 300 unitats de plantes en la zona. També es canviarà tota la senyalització didàctica del Arboreto. Ja en la tercera fase del pla, es pretén recuperar l'Aula de la Naturalesa, projecte que serà redactat per la Conselleria i quan se cedisca el terreny a l'Ajuntament per part de la Fundació Mediterrani, es podrà començar amb els diferents projectes educatius mediambientals.

A més de les actuacions de reforestació i replantació de totes les espècies de planteges de la zona, s'han rehabilitat uns 200 metres de barana de fusta i s'ha habilitat l'eixida d'aigua natural del Arboreto, és a dir que no existeix xarxa de reg, sinó que s'està traient l'aigua de la pròpia serra.

També és molt important destacar el treball del CIEF, el Centre d'Investigació d'Explotacions Forestals, que identifica quins arbres i quines plantes són els més idonis per a aquesta zona, per a això ha fet un seguiment quasi científic.

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, ha manifestat que “recuperar un espai com aquest per a l'educació mediambiental en un moment d'emergència climàtica com aquest, en el qual hem estat veient com els incendis estan afectant diferents muntanyes del territori nacional, és més necessari que mai, especialment amb l'ús de la conscienciació com a eina preventiva”.

Per part seua, el secretari autonòmic, Paco Candela, ha indicat que “Agraïm tant a l'Ajuntament de Crevillent com a la Fundació mediterrani, que hagen facilitat la realització d'aquests treballs. També ens comprometem a realitzar un seguiment futur de la zona per a evitar la seua deterioració. Cal destacar que la inversió, per haver entés la importància que té, s'ha duplicat i tot això sense contar el que invertirem també a l'Aula de la Naturalesa, passant de 40.000 € a superar els 80.000 €”.

Quant al director de la Fundació Mediterrani, Antonio Gómez, ha destacat que “com ha dit l'alcalde, l'important és que vinguen quants més xiquets i xiquetes millor, que coneguen aquest lloc tan bonic del municipi i que s'impliquen en la defensa de la naturalesa per a evitar desgràcies com les que desafortunadament estem sent testimonis en aquestes últimes jornades”.

Pujar