25 de gener de 2020 25/1/20

Candela: "El PP no només bloqueja la Llei de Memòria Històrica sinó també els acords del ple"

  El diputat de Compromís per Alacant, Ignasi Candela, ha criticat avui que el PP de Crevillent impedisca la retirada del monòlit feixista a José Antonio Primo de Rivera, una decisió que el ple va aprovar per majoria en novembre del 2015.

  "El PP no només incompleix la Llei de Memòria Històrica sinó que també bloqueja els acords presos democràticament al ple", ha lamentat Candela. El diputat, veí de Crevillent, ha rebutjat les excuses de l'alcalde popular de la localitat, César Augusto Asencio, ja que "la voluntat política que al PP li falta" és l'únic requisit necessari per a retirar el monument feixista del passeig Fontenay.

  Compromís defensa que l'Ajuntament té la capacitat i competència legal per traure qualsevol element que estiga situat a un espai de domini públic i que l'argument del PP, que al•lega que la proposta manca dels informes jurídics pertinents, és fals.

  El text de la Llei de Memòria Històrica assenyala l'obligació de retirar les "mencions commemoratives d'exaltació, personal o col•lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura".

  Ignasi Candela, a més, ha censurat les declaracions del PP que va qualificar de "record als republicans" el monument dedicat a les víctimes de l'holocaust nazi, coincidint amb el 72 aniversari de l'alliberament d'Auschwitz.

   

  Pujar