elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Campanà i SIO realitzen una jornada d’anellament d’aus

El Campanà i SIO realitzen una jornada d’anellament d’aus
  MÉS FOTOS
  El Campanà i SIO realitzen una jornada d’anellament d’aus - (foto 2)
  El Campanà i SIO realitzen una jornada d’anellament d’aus - (foto 3)
  El Campanà i SIO realitzen una jornada d’anellament d’aus - (foto 4)
  El Campanà i SIO realitzen una jornada d’anellament d’aus - (foto 5)
  El Campanà i SIO realitzen una jornada d’anellament d’aus - (foto 6)

  El passat dissabte 2 d’octubre, la Colla ecologista-cultural ‘el Campanà’ i la Societat Il·licitana d’Ornitologia (SIO) van organitzar conjuntament una jornada d’anellament d’aus a la serra de Crevillent.

  En ella, més d’una vintena de persones van poder aprendre en què consisteix l’anellament d’aus i perquè es realitza este sistema de control científic. El dia va acompanyar i els assistents van poder gaudir de les particularitats i la bellesa d’ocells com els ganfarrons (verdecillos), barraqueros o pit-roig, cotxa de cua roja (colirojo real), merles, busqueretes (currucas capirotadsa), pinsà (pinzón), etc.

  De manera didàctica, es va explicar tot el procés d’anellament, des de la captura dels pardalets, passant per la medició de les ales, el reconeixement de l’espècie, la diferència entre mascles i femelles, adults o joves, si és una au migradora o sedentària, etc.

  Així mateix, el sistema de control d’anellament d’aus permet un seguiment de la població en els indrets on s’estudien, tant per conéixer els moviments migratoris com l’esdevenir de l’espècie en el territori.

  En definitiva, l’activitat va ser resultar didàctica i una bona experiència per a tots els assistents. L’acollida va ser tan positiva que no dubtarem a realitzar noves jornades en altres indrets del nostre terme.

  Pujar