elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Municipal rep quasi un miler de llibres i publicacions que va atresorar en vida el crevillentí Bienvenido Zaplana

La Biblioteca Municipal rep quasi un miler de llibres i publicacions que va atresorar en vida el crevillentí Bienvenido Zaplana
  • Els germans Bienvenido i Mario Zaplana Sánchez han entregat aquests nombrosos documents atresorats pel seu progenitor al llarg de la seua vida

  • La donació consta d'obres literàries clàssiques, importants col·leccions de llibres d'història, o publicacions relacionades amb el municipi de Crevillent entre altres

MÉS FOTOS
La Biblioteca Municipal rep quasi un miler de llibres i publicacions que va atresorar en vida el crevillentí Bienvenido Zaplana - (foto 2)
La Biblioteca Municipal rep quasi un miler de llibres i publicacions que va atresorar en vida el crevillentí Bienvenido Zaplana - (foto 3)

La Biblioteca Municipal ha rebut per part dels crevillentins Bienvenido i Mario Zaplana Sánchez un nodrit nombre de llibres, la donació està composta per 981 volums. Segons indiquen els donants, la col·lecció va pertànyer al seu pare, Benvingut Zaplana, qui va recopilar aquest conjunt al llarg de la seua vida i la seua intenció és que quede en un lloc públic perquè qualsevol persona puga gaudir d'aquests.

Per al regidor de Cultura, Jesús Ruiz, aquestes donacions dels veïns del municipi suposen una font inestimable de cultura local, a més, afig que “a partir d'ara qualsevol veí o veïna de Crevillent podrà gaudir d'aquest tresor literari que a més compta amb documentes històrics relacionats amb la localitat”.

En la col·lecció destaquen obres clàssiques i una col·lecció important de llibres relacionats amb la història i la  política com ara “Història del Socialisme Espanyol” amb 5 toms de Manuel Tuñón de Lara, o “Història de la Província d'Alacant” amb 8 toms de luxe coordinat per José Uroz Soler (Catedràtic de la Universitat d'Alacant). A més, podem trobar la col·lecció “Guerra Civil a la Província d'Alacant” coordinat per Vicente Ramos, historiador i cronista oficial de la província d'Alacant. Destaquen també publicacions amb temàtica crevillentina com “Un senyor musulmà a l'Espanya cristiana: El Ra’is de Crevillent” de Pierre Guichard.

Moltes donacions són de gran interés ja que permeten renovar els fons, que són molt demandats i a més pateixen una gran deterioració. La directora de la Biblioteca Municipal, Ana Satorre, destaca que ha sigut important rebre aquesta donació perquè aporta unes col·leccions que no disposàvem a la Biblioteca Municipal, enriquint així la dotació d'aquesta.

La Biblioteca Municipal té gran interés a promoure l'enriquiment de les seues col·leccions a través de les donacions, procedents tant dels seus usuaris, com de persones o institucions alienes a elles. Les donacions exerceixen un paper molt important a l'hora de recuperar i incrementar els fons que conformen el patrimoni bibliogràfic que custòdia.

Tant Jesús Ruiz com Ana Satorre, agraeixen enormement aquestes aportacions de particulars que suposen que el patrimoni col·lectiu augmente i puguen ser gaudits per tots, a més d'assegurar la perfecta conservació d'aquestes importants col·leccions.

Pujar