30 de maig de 2020 30/5/20

Els “barbuts” prenen Crevillent en el millor Carnestoltes que es recorda

Els “barbuts” prenen Crevillent en el millor Carnestoltes que es recorda - (foto 1)
  • Josep Candela agraeix a Sergi Davó i a Félix Albo el seu treball per a gestar la idea d’aquest Carnestoltes temàtic

MÉS FOTOS
Els “barbuts” prenen Crevillent en el millor Carnestoltes que es recorda - (foto 2)
Els “barbuts” prenen Crevillent en el millor Carnestoltes que es recorda - (foto 3)

La Regidoria de Festes i Turisme ha valorat molt positivament els actes del passat dissabte amb motiu del Carnestoltes. Aquest any la celebració tenia novetats importants com ara el fet de centrar el Carnestoltes en la figura del famós bandoler crevillentí de principis del segle XIX, Jaume el Barbut. Amb aquesta idea es van desenvolupar animacions inspirades en aquesta època i un pregó de Carnestoltes; aquest últim acte era la primera vegada que es feia a Crevillent.

Per a Josep Candela “el Carnestoltes és una festa que combina sàtira, diversió i cultura popular, elements que volem fomentar en pro d’una societat crítica i alegre. En eixe sentit, el pregó de Félix Albo va ser excel·lent i digne de ser recordat com el primer Barbut que va encetar aquest nou format que esperem que es convertisca en una tradició arrelada al nostre poble”.

El cercavila va comptar amb la participació de Maracaibo Teatre, Trop a lo Trop, la Sinfónica, los Tokaitos i la colla l’Estoreta. Aquests quatre últims grups són tots de Crevillent i van representar una diferència de tres bandes més que el 2019. Finalment, per a concloure la jornada, es va incorporar una altra novetat com és el concert de la banda “Ciudad Canalla”, que va aconseguir un ple absolut de la plaça de la C. Valenciana, on el poble de Crevillent es va bolcar per a acabar el Carnestoltes amb el millor ritme.

Durant aquest acte també es van poder fer fotografies amb un photocall preparat per la regidoria on, a través d’un croma, et podies transportar a una plaça ambientada en l’època del bandolerisme. Gràcies a aquestes fotografies, s’anunciaran aquesta setmana els guanyadors dels premis a les millors disfresses. Josep Candela ha volgut agrair a Sergi Davó i a Félix Albo el treball per a gestar la idea d’aquest carnestoltes temàtic.

Per acabar, el regidor ha informat que la despesa d’aquest any ascendeix a 8635,80 euros, una xifra molt pareguda als 8667 euros que es va gastar l’anterior corporació el 2019. Amb això, el regidor ha manifestat que “s’ha demostrat que, incorporant més música al cercavila i fins i tot un concert que va tenir molt d’èxit, hem gastat menys partida que l’any passat. Si ho sumem a la caixa que han fet els establiments de la localitat, es pot traduir en una bona gestió que naix sobretot de la imaginació i la confiança d’escoltar la gent, que estava demanant-nos una festa més participativa amb l’al·licient de recuperar l’autoestima com a poble tot reafirmant-nos en la nostra història local”.

Pujar