elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba «Estiu a la Biblioteca» a Crevillent, la iniciativa repleta d’activitats dirigides al públic infantil durant les vacances

Arriba «Estiu a la Biblioteca» a Crevillent, la iniciativa repleta d’activitats dirigides al públic infantil durant les vacances
  • L’edil de Cultura, Mónica San Emeterio Gil, ha apuntat que s’han programat tallers a partir de l’última setmana de juny i durant la primera de juliol

La Biblioteca Municipal “Enric Valor” ha programat diverses activitats amb les quals oferir a les famílies alternatives d'oci per als més xicotets, durant les primeres setmanes de vacacions estivals, segons ha explicat l'edil de Cultura, Mónica San Emeterio Gil.

El primer dels tallers tindrà lloc del 25 al 28 de juny i serà, com en ocasions anteriors, el taller de Robòtica Educativa. Tindrà una duració de 4 dies i es desenvoluparà en horari de demà, de 10.00 a 13.00 hores. Està dirigit a xiquets i xiquetes d'entre 7 i 12 anys i, donat l'aforament limitat, era necessària inscripció prèvia, quedant l'aforament complet el mateix dia en què es van obrir les inscripcions.

La següent setmana, de l'1 al 5 de juliol, també de 10.00 a 13.00 hores, les activitats continuaran amb els tallers temàtics, dirigits a xiquets i xiquetes que hagen cursat entre 2° i 5° de primària. El primer dels tallers, és “Coneix a Dinosaure a la Biblioteca”. En este, després d'una visita guiada, els participants veuran un audiovisual, en el qual se'ls explica el funcionament de la biblioteca. Després d'això, la monitora realitzarà la lectura del conte “La veritat sobre els dinosaures”, acompanyada de la projecció de les imatges i una activitat perquè ells mateixos confeccionen unes caretes de dinosaure que s'emportaren a casa. Per a finalitzar l'activitat gaudiran, abillats de màscares i organitzats per grups, de la festa dels dinosaures, en la qual seran sorpresos amb una visita molt especial.

En un altre dels tallers, després de veure un altre audiovisual, realitzaran l'activitat “Llegir per a tindre superpoders”. En esta, a través de la lectura del llibre de Rocío Bonilla “El gran llibre dels Superpoders”, comprendran que tots tenim habilitats i valors que podem potenciar. Realitzaran una activitat de comprensió lectora i jugaran a representar per grups alguns dels valors que es plasmen en el llibre, ajudant-se de disfresses i diferents elements.

En una altra de les activitats podran convertir-se en investigadors amb el taller “Detectius per un dia”. En este, veuran un audiovisual que els introduirà en la temàtica del taller que desenvoluparan posteriorment. Després d'això i organitzats per grups, hauran de resoldre diferents casos de llibres perduts amb les pistes que se'ls aniran facilitant i ajudant-se de ferramentes com a lupes, tinta invisible o espills.

En l'últim dels tallers, “Bibliotecari per un dia”, els participants descobriran el funcionament de la Biblioteca i la catalogació i classificació dels llibres. Després de veure l'audiovisual “La biblioteca i la seua organització”, els participants es dividiran en grups per a treballar com a autèntics bibliotecaris i, com a tals, catalogar llibres, etiquetar-los, realitzar carnets de socis, realitzar préstecs i devolucions de llibres… D'esta manera coneixeran la distribució espacial de la Biblioteca i els seus servicis i es podran aproximar al procés tècnic bibliotecari.

Tant la directora de la Biblioteca Municipal, Ana Satorre, com la regidor de Cultura, Mónica San Emeterio, esperen que estos tallers programats siguen del grat dels participants i que contribuïsquen a acostar-los a les nostres instal·lacions i servicis, comprenguen la importància d'esta institució i consideren la lectura com una diversió que tenen al seu abast, alhora que afavorixen la conciliació familiar en esta època estival.

Poden trobar més informació en Facebook, Instagram o en la web www.crevillent.es en l'apartat de Cultura.

Pujar