26 de gener de 2020 26/1/20

Aprovats dos plans per a prevenció i promoció de la salut en Crevillent

Aprovats dos plans per a prevenció i promoció de la salut en Crevillent - (foto 1)

  En el ple ordinari del passat dilluns, la regidora de sanitat, Gema Candelaria Asencio, va presentar dos grans projectes sanitaris, destinats a tota la ciutadania en matèria de prevenció i promoció de la salut. Des del dia d'ahir, Crevillent ja pertany a la “Xarxa salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Sanitat Pública” i al “Pla estratègic de promoció de la salut i prevenció en el sistema nacional”.

  Des de la Regidoria de Sanitat es posa de manifest que és un avanç molt important i agraeix a tota la Corporació Municipal el suport a aquests projectes així com la comprensió de la necessitat de formar part d'aquests grans projectes per a treballar la prevenció i la promoció de la salut a Crevillent.

  Sengles projectes tenen com a atenció principal la població infantil, la joventut, dones embarassades, població adulta, malalts crònics, etc. i destacar que totes les activitats es realitzaran a l'aire lliure. Tot això amb la finalitat de crear espais saludables perquè la ciutadania gaudisca d'activitats relacionades amb la salut i al mateix temps evitar els estats de soledat, depressió, baixa autoestima, etc.

  Aquests dos plans d'adhesió, que van ser aprovats per unanimitat, han començat la seua marxa, passant ara a una segona etapa, que és la unió d'esportistes, comerciants, farmàcies, dietistes, entrenadors personals, gimnasos, clubs esportius, senderistes, etc. per a l'aportació d'idees i sobretot d'experiència per a consolidar un projecte de salut d'àmbit municipal. Aquestes trobades i reunions es realitzaran durant el mes d'octubre i novembre.

  Els projectes es posaran en marxa el mes de gener i seran presentats al desembre a la població de Crevillent en un acte “participatiu i saludable”.

  Per a Gema Candelaria Asencio, són dos projectes molt ambiciosos referent a salut i es treballarà de forma transversal amb les Regidories d'Educació, Esports, Cultura, Medi ambient i amb els agents de salut per a donar una influència directa en la població.

  Pujar