5 d’agost de 2020 5/8/20

60 aniversari de la mort de José Manuel Magro Espinosa

60 aniversari de la mort de José Manuel Magro Espinosa - (foto 1)
  • Aquest Fill Predilecte de Crevillent va ser un home emprenedor i preocupat perquè cap paisà passara necessitat, que va demostrar amor pel seu poble i per la Setmana Santa

MÉS FOTOS
60 aniversari de la mort de José Manuel Magro Espinosa - (foto 2)
60 aniversari de la mort de José Manuel Magro Espinosa - (foto 3)

Es compleix el 60 aniversari de la defunció de Sr. José Manuel Magro Espinosa, Pepito “El Doroty”, el 17 de juliol de 1960, Fill Predilecte de la vila per l'amor que va demostrar al seu poble i sobretot, a la Setmana Santa.

Home emprenedor, va fundar la fàbrica “Doroty” en Vila Concha, que després va traslladar a Madrid, on va donar treball a molts crevillentins, preocupat sempre perquè cap paisà passava necessitat.

Casat amb Sra. Pilar Mas Parellada, va mantindre relació d'amistat amb personatges com Carlos Flotats i Mariano Benlliure i gràcies a això, va encarregar i va donar imatges com La Immaculada, San José, La Verge del Rosari, El Nazareno, Les Tres Marías, La Dolorosa, el Crist de la Victòria i María Magdalena, sense les quals, la nostra Setmana Santa no seria tal com hui la coneixem.

En l'àmbit immobiliari, va donar Vila Concha, on es va situar institut Maciá Abela, hui col·legi públic Primer de Rivera, la seua casa al carrer Sant Cayetano, 24, coneguda com la casa de “Las Tres Marías” i va cedir, per un preu simbòlic, la finca familiar “Els Molins”, referent provincial com a centre mediambiental, així com també va donar l'òrgan de la parròquia de La nostra Senyora de Betlem, una autèntica joia.

L'Arxiu Municipal conserva un bitllet de 100 pessetes remés per un ciutadà anònim a l'Ajuntament, juntament amb la proposta de dedicar un monument a tan insigne crevillentí. Va ser al novembre de 1960, poc després de la seua mort, quan l'Ajuntament li va dedicar un carrer just on estava la casa familiar, que va ser derrocada per a procedir a la urbanització de la Plaça Doctor Mas Candela.

 

Pujar