4 de desembre de 2020 4/12/20

Cs creu que les pugnes del tripartit posen en dubte l'estabilitat dels pressupostos autonòmics en 2020

Cs creu que les pugnes del tripartit posen en dubte l'estabilitat dels pressupostos autonòmics en 2020 - (foto 1)
  • “Ja advertírem que els comptes suïcides de l'any passat anaven a portar com a conseqüència seriosos retallades per als valencians”, assenyala Tony Woodward

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha advertit que les pugnes del tripartit posen en dubte l'estabilitat dels pròxims pressupostos autonòmics per a l'any 2020. “El Botànic porta des de la legislatura passada arrossegant lluites internes de poder i egos, que en el nou tripartit estan sent molt més acusades, per la qual cosa veiem molt complicat que s'arribe a un acord per a aprovar els comptes”, ha assenyalat el portaveu d'Economia de Cs, Tony Woodward.

El diputat ha qualificat de “enorme irresponsabilitat l'aprovació d'uns pressupostos suïcides com van ser els de l'any passat” i ha recordat que “Cs ja va advertir fa mesos que tindrien greu conseqüències per als valencians i que ara es tradueixen en noves retallades per part del Consell”.

Woodward ha criticat, a més, que “Puig s'escude en la falta de Govern a Espanya per a anunciar una restricció en la despesa”, perquè “la ineptitud del PSOE per a formar un equip de Govern no pot acabar llastrant i asfixiant a totes les autonomies”.

A més, el parlamentari ha titllat de “hipocresia” que “Puig es permeta dir que no es veuran afectades per aquestes retallades les partides per a Sanitat, Educació o Serveis Socials, quan el caos assola els centres hospitalaris de tota la Comunitat Valenciana i, a poques setmanes de començar el curs escolar, milers de xiquets continuaran estudiant en barracons”.

Pujar