7 de juliol de 2020 7/7/20

Les Corts dóna llum verda a la Llei del Joc

Les Corts dóna llum verda a la Llei del Joc - (foto 1)
  • La nova normativa substitueix a la vigent des de 1988

Les Corts Valencianes han aprovat aquest dijous la nova regulació del joc en la Comunitat Valenciana, amb la qual a més es busca previndre la ludopatia. La llei ha sigut aprovada amb els vots a favor del PSPV, Compromís i Unides *Podem, per la seua part el Partit Popular i Ciutadans han votat en contra i VOX s'ha abstingut.

Aquesta nova llei, que arriba després d'una ampli debat i molts sectors en contra de la seua aplicació, substitueix a la vigent des de 1988 i estableix una nova normativa per als salons de jocs i locals d'apostes.

Entre els aspectes que contempla destaca, per exemple, la fixació d'establir distàncies mínimes entre locals de joc i els centres educatius. A més, estableix que les màquines escurabutxaques hauran de comptar amb un sistema d'activació per control remot per a evitar així que els menors d'edat puguen utilitzar-les.

Els empresaris de Salons de Joc de la Comunitat Valenciana van advertir fa dies que amb l'actual redactat de la Llei més de 400 salons de joc hauran de tancar les seues portes en tota la Comunitat Valenciana i 2500 persones perdran el seu lloc de treball a partir de l'instant que la nova llei.

Pujar