23 de setembre de 2020 23/9/20

Les Corts debatrà una iniciativa per a promoure el consum de taronges

Les Corts debatrà una iniciativa per a promoure el consum de taronges - (foto 1)
  • La PNL demana que el Consell tramite les ajudes promeses als agricultors i demane a la UE un pla específic de suport al sector

MÉS FOTOS
Les Corts debatrà una iniciativa per a promoure el consum de taronges - (foto 2)
Les Corts debatrà una iniciativa per a promoure el consum de taronges - (foto 3)

El ple de Les Corts de la setmana vinent debatrà la Proposició No de Llei (PNL) de Ciutadans (Cs) per a promocionar el consum de la taronja valenciana, segons ha explicat la portaveu adjunta de Cs Ruth Merino, després de la junta de síndics.

La iniciativa de la formació liberal insta al Consell a “iniciar urgentment una campanya de promoció a nivell nacional i internacional, encaminada al consum a les escoles, en els joves i en la població en general”. A més, reclama que es tramiten “urgentment, amb fons propis de la Generalitat, les ajudes promeses als agricultors des de fa mesos” i que es demane a “la Unió Europea un pla específic de suport al sector citrícola davant la dramàtica situació de preus, doblement colpejada per les recents inundacions després del pas de la DANA”.

“La taronja valenciana és molt més que un sector econòmic. Representa a la terra valenciana, símbol i font de riquesa natural i patrimoni cultural singular de la Comunitat Valenciana”, tal com s'assenyala en la PNL. D'altra banda, Merino ha mostrat el suport de Ciutadans a una proposta conjunta per a “defensar els drets de les dones i la igualtat”.

 

Pujar