elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Corts admeten a tràmit la ILP de gratuïtat dels productes per al període «Tres voltes rebel»

  • Aquest és el primer pas per donar via lliure a la recollida de les 10.000 signatures necessàries perquè siga tramitada a les Corts

Segons marca la Llei 10/2017 que regula aquest procés, hi ha un termini de 8 mesos per recollir les signatures i podran signar aquelles persones majors de 16 anys que estiguen empadronades en el País Valencià.

La representant legal de la comissió promotora, Maria Pérez Company, s’ha mostrat satisfeta pel vistiplau dels serveis jurídics de les Corts i ha dit que espera «que les dones, i també els homes, del País Valencià signen majoritàriament una iniciativa que vol posar fi a una discriminació econòmica cap a les dones ancestral, i que preveu acabar amb el problema ambiental de l’abocament de residus de difícil tractament i eliminació».

La ILP de gratuïtat dels productes per al període ha estat batejada per la comissió promotora com Tres voltes rebel, perquè suposa rebel·lar-se contra la discriminació econòmica que pateixen les dones i contra la contaminació massiva per aquests productes higiènics. També planteja que valencianes i valencians facen possible la rebel·lió social que faça del País Valencià pioner en legislar en aquest camp fonamental des del punt de vista de la igualtat i de la lluita contra el Canvi Climàtic «podem situar el País Valencià a l’avantguarda d’Europa i fer-ho des de la base» ha reblat Pérez.

La ILP fou registrada en les Corts el passat 23 de febrer. Una volta admesa a tràmit per la Mesa de les Corts vist l’informe jurídic, aquesta remetrà a la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana i a les oficines del cens electoral d’Alacant, Castelló i València, que s’encarregaran de vetllar perquè les signatures que es recullen corresponguen a ciutadanes i ciutadans majors de 16 anys empadronats al País Valencià.

En el moment la Junta Electoral valide els plecs que s'hauran de signar començarà el termini de 8 mesos de recollida de signatures. Aleshores us convocarem a una roda de premsa per donar-vos tots els detalls de la campanya.

Pujar