28 de març de 2020 28/3/20

El Corte Inglés anuncia un ERTE que afectarà 22.000 empleats

El Corte Inglés anuncia un ERTE que afectarà 22.000 empleats - (foto 1)

  El Corte Inglés ha presentat hui davant el Ministeri de Treball un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) acollint-se a les mesures habilitades pel Govern i recollides en el Reial decret 463/2020 de 14 de març, en el qual es declara l'estat d'alarma amb motiu de la crisi sanitària ocasionada pel *Covid-19. El Corte Inglés adopta aquesta mesura per causa de força major i amb l'objectiu de mantindre l'ocupació.

  Es tracta d'una mesura temporal que tindrà una duració de 14 dies comptats des de la data de publicació del Reial decret, i la seua ampliació vindrà determinada pel temps que dure l'actual estat d'alarma implantat al nostre país.

  L'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) afectarà unes 22.000 persones. L'empresa s'ha compromés a complementar les aportacions que realitze l'Estat fins a cobrir la totalitat del salari.

  SFERA

  La cadena de moda Sfera s'ha vist obligada a cessar la seua activitat, per causa de força major, a conseqüència de l'alerta sanitària. Per això, l'empresa ha presentat així mateix un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació que afectarà unes 2.000 persones.

  Aquesta mesura temporal tindrà una duració de 14 dies comptats des de la data de publicació del Reial decret i la seua ampliació vindrà determinada pel temps que dure l'actual estat d'alarma implantat al nostre país.

  Tots els treballadors afectats tindran, com en el cas d'El Corte Inglés, garantida la totalitat del seu salari, ja que l'empresa complementarà les prestacions que reben de l'Estat.

  VIATGES EL CORTE INGLÉS

  La situació generada per l'alarma sanitària ha impactat a tot el sector turístic i de viatges. En aquest context, Viatges El Corte Inglés ha presentat també un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació que afectarà unes 1.900 persones. Són professionals que treballen en les oficines a peu de carrer o en les situades dins dels centres comercials del Grup.

  L'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació de Viatges El Corte Inglés començarà a comptar des del 26 de març i es prolongarà fins al final de l'alerta sanitària.

  Com en el cas d'El Corte Inglés i de Sfera, Viatges El Corte Inglés es compromet a garantir que els treballadors afectats puguen cobrar la totalitat del seu salari, ja que l'empresa complementarà les prestacions que reben de l'Estat.

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
  Pujar