30 de setembre de 2020 30/9/20

Córdoba: “Montón ha d'explicar d'on ixen els més mil milions acumulats en factures en el calaix de la Conselleria”

Córdoba: “Montón ha d'explicar d'on ixen els més mil milions acumulats en factures en el calaix de la Conselleria” - (foto 1)

    El diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes Juan Córdoba ha declarat que la consellera de Sanitat, Carmen Montón, “ha d'explicar d'on ixen els més de mil milions acumulats a dia d'hui en despeses sense cobertura pressupostària, és a dir, factures en el calaix”. Córdoba ha recordat a la consellera que ella mateixa va ser “especialment crítica amb aquest tema quan estava en l'oposició”, per la qual cosa li ha reclamat “coherència en la gestió actual”.

    A més, el portaveu de Sanitat ha criticat que la despesa de la Conselleria en el capítol de personal, “malgrat que ha augmentat un 0,9% en termes absoluts, és del tot insuficient, tant si aqueixa quantitat està destinada a l'increment de salaris com a les noves incorporacions per oposició o dels professionals de Ribera Salud”.

    Per a Córdoba, a més, “el pressupost de la Conselleria de Sanitat per a 2018 està manipulat quant a ingressos i es tracta d'un autèntic despropòsit pel que fa a algunes partides”. Així, com a exemple, el diputat ha destacat la quantia de 25,5 milions previstos per a la implantació en la web de la Conselleria d'un portal online amb els historials clínics dels pacients. “Considera la consellera Montón absolutament necessària aquesta inversió? Creu que va a millorar en alguna cosa la qualitat assistencial dels valencians o es redueixen per ventura les llistes d'espera?”, ha plantejat Córdoba.

    En aquest sentit, el portaveu de Sanitat ha manifestat que “les incongruències són la tònica en la gestió de la consellera Montón, qui, mentre inverteix esforços a eliminar els concerts sanitaris, en revertir, per exemple, el model de Ribera Salud, augmenta el pressupost d'enguany un 11,5% per a contractacions amb empreses privades”.

    Pujar