30 de setembre de 2020 30/9/20

Cooperació incidirà en programes d'educació i sensibilització dins del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista

Cooperació incidirà en programes d'educació i sensibilització dins del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista - (foto 1)
  • Pérez Garijo s'ha reunit amb el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez

Nota de premsa
Imprimir/Descarregar
Tornar
Cooperació incidirà en programes d'educació i sensibilització dins del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista
23/09/2019
- Pérez Garijo s'ha reunit amb el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que des de la conselleria, "podem implementar actuacions, a més de donar suport al contingut i l'èxit d'aquest pla de caràcter transversal i dinàmic, que afecten a totes les àrees de gestió".

Així s'ha pronunciat després de la reunió amb el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, encontre en el què s'ha analitzat l'estat de situació de les línies estratègiques en les quals intervé directament la conselleria en el marc del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista".

També han assistit el secretari autonòmic de Participació i Transparència, Ignacio Blanco, i la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Belén Cardona.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha ressaltat la necessitat de continuar incidint en àrees com l'educació i la sensibilització dels més menuts i menudes, a través del programa d'Educació per a la Ciutadania Global de la Direcció General de Cooperació, "amb l'objectiu de previndre i conscienciar en relació a la vulneració dels drets humans de les dones en tercers països".

Així mateix, la consellera també ha parlat de com a través del compliment dels principis de responsabilitat social es pot contribuir a l'eradicació de la feminització de la pobresa i garantir un treball digne per a les dones.

El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista inclou  en l'agenda pública valenciana la lluita col·lectiva contra les violències  masclistes i per la igualtat de gènere. S'estructura en cinc eixos, 21 objectius i 293 mesures concretes que tenen l'objectiu de transformar la societat i eradicar les violències contra les dones.

La setmana passada, Castelló va acollir el segon aniversari del pacte signat al setembre de 2017 per 63 representants d'entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials i universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicats, entre d'altres.

Pujar