Castellano

Consum ha donat prop de 4.700 tones d’aliments a col·lectius vulnerables des de començament d’any

Consum ha donat prop de 4.700 tones d’aliments a col·lectius vulnerables des de començament d’any
  • La Cooperativa col·labora en la 6a Setmana contra el Malbaratament Alimentari d’AECOC

Consum ha donat, per mitjà del seu Programa Profit, 4.770 tones d’aliments a col·lectius vulnerables els set primers mesos d'este exercici 2023, per un valor de 14,9 milions d’euros. Amb este programa de gestió responsable d’aliments, la Cooperativa reduïx el malbaratament alimentari i minimitza, a més, l’impacte en l’entorn, ja que amb esta donació s’ha evitat l’emissió de 1.669 tones de CO2, que s’haurien generat si s’hagueren convertit finalment en residus.

La Cooperativa s’ha sumat esta setmana, del 25 al 30 de setembre, a la campanya de sensibilització de la Setmana contra el Malbaratament Alimentari que impulsa l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), compartint missatges sobre la necessitat de fer un consum responsable i aportant consells sobre aprofitament als clients.

El programa Profit de Consum és una de les línies principals d’actuació del Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari de la Cooperativa. Aquest projecte és possible gràcies a la implicació d’entitats socials, ONG, bancs d’aliments i menjadors socials, que permet donar els productes que Consum retira de la venda però que són perfectament aptes per al consum i a la dedicació dels treballadors. Els aliments donats són productes que mantenen íntegre l’envàs i també l’etiquetatge, de totes les seccions d’alimentació: carnisseria, xarcuteria, fruita, verdura, alimentació dolça, lactis i forn.

Alimentació responsable i saludable

Gràcies a la labor dels més de 1.400 voluntaris de les diverses entitats i associacions d’ajuda a col·lectius vulnerables que col·laboren amb Consum, els aliments es repartixen cada dia entre les persones que ho necessiten i és possible ajudar milers de famílies cada any. Del total d’aliments que s’han donat enguany entre febrer i agost, un 75% pertany a les seccions de frescos dels supermercats, i això permet mantindre una alimentació més saludable a les persones que reben l’ajuda.

L’exercici 2022 passat es van donar 8.612 tones d’aliments dins del Programa Profit. Els aliments provenen dels supermercats, les plataformes i les escoles de frescos, i van suposar un valor de 25,8 milions d’euros, un 11% més que l’any anterior. A més a més, gràcies a esta iniciativa, durant l'any passat es va evitar que 4.886 tones de CO2 s’emeteren a l’atmosfera, i així es va minimitzar l’impacte sobre l'entorn de la Cooperativa i es va reduir la petjada de carboni.Dins del Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari, la Cooperativa inclou altres projectes i iniciatives que tenen com a finalitat afavorir l’aprofitament dels

aliments en casa dels clients: fomentant la venda a granel i en mostrador per adaptar les quantitats a les necessitats de cada client, mitjançant els descomptes especials aplicats a productes en liquidació, amb la innovació i la varietat de formats per a millorar la conservació dels aliments, i també adaptant-los a les necessitats actuals de les famílies, i oferint receptes i idees per a maximitzar les possibilitats de tots els tipus de rebost.

Sobre Consum. Consum és la cooperativa més gran de l'arc mediterrani espanyol. Disposa de 874 supermercats, entre propis i franquiciats Charter, distribuïts per Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia i Aragó. En 2022 va facturar 3.864,3 milions d’euros, un 14,4% més. Va obtindre un benefici de 57,7 milions d’euros, un 15% menys, per l’increment de costos no repercutits i l’ajust de marges. Amb més de 4 milions de socis clients i 19.337 treballadors, Consum és l'única empresa de distribució amb el Certificat d'Empresa Familiarment Responsable (Efr). La petjada de carboni de la Cooperativa s’ha reduït un 86% des de 2015. A més, és la primera empresa de distribució que ha obtingut el segell “Reduïsc” del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Pujar