elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Consells per a cuidar i protegir els tatuatges a l'estiu

Consells per a cuidar i protegir els tatuatges a l'estiu
  • Usar constantment crema solar i evitar la depilació làser en la zona tatuada són algunes de les recomanacions per a conservar intacte el dibuix en la pell

Qui no coneix a algú amb un tatuatge o tu mateix tens un sobre la teua pell. El 10% dels europeus té algun tatuatge. A Espanya, aqueixes xifres són encara més altes: 4 de cada 10 afirmen tenir almenys un. Els espanyols són els segons europeus que més tenen, només superats pels italians i els sisens del món. No parlem d'una moda passatgera, sinó de tot un fenomen mundial. Els tatuadores són autèntics artistes que aconsegueixen plasmar grans dissenys en la pell. Per a molta gent, és una manera d'expressar els seus gustos, les seues idees i els seus records.

En realitat, un tatuatge consisteix a injectar la tinta del dibuix dins de la pell mitjançant puncions repetides amb una agulla dins de la pell, alçant o escarificant l'epidermis i depositant la tinta en la dermis a uns 1,5 mm. Així doncs, es tracta d'una xicoteta ferida superficial, i consegüentment, és imprescindible cuidar-la perquè cicatritze correctament i així el dibuix quede exactament com s'havia imaginat.

El sol és un dels grans enemics dels tatuatges, ja que l'exposició prolongada a la llum solar va atenuant els colors i destenyint el dibuix, perquè degrada les partícules de tinta. Fins i tot, molts anys després, la tinta pot provocar una inflamació que deforme el disseny. Els experts de la marca Nivea expliquen els quatre grans consells que qualsevol persona amb tatuatges ha de tenir en compte per a protegir-los del sol de l'estiu.

Usar protecció solar

Sempre s'ha d'utilitzar protector solar, però més encara els qui volen conservar intactes el dibuix i el color dels seus tatuatges intactes. És molt important aplicar-ho abundantment abans de l'exposició a la llum. El frec de la roba, la suor i l'aigua van eliminant el protector, la qual cosa obliga a reaplicarlo cada dues hores, aproximadament, o després de cada bany i després d'assecar-se amb la tovallola.

Utilitzar cremes i productes hidratants

Perquè el dibuix es veja bonic, la pell ha d'estar sana i tersa. En cas contrari, s'anirà deformant juntament amb la pell. Cal nodrir-la amb productes hidratants, i sobretot a l'estiu. Pot triar-se una crema hidratant o una loció after sun per a hidratar i calmar després de l'exposició al sol.

Beure aigua amb freqüència

Una pell hidratada requereix mantenir uns nivells adequats de líquids, és a dir, beure aigua suficient. A l'estiu perdem gran quantitat de líquids per la transpiració, així que cal intensificar la ingesta d'aigua per a mantenir una pell hidratada, sana i ferma.

Evitar el làser de depilació en àrees tatuades

El tractament làser que s'utilitza per a eliminar el borrissol pot cremar la pell de les zones tatuades. Aqueixos làsers s'encarreguen de destruir els fol·licles pilosos, on es troba el borrissol. Per a aconseguir-ho, detecten la melanina, és a dir, el pigment fosc que dóna color al borrissol. No obstant això, el làser interpreta que els colors d'un tatuatge són també melanina. Així, crema la pell creient que és el fol·licle pilós del borrissol. A més, el làser absorbeix els colors i pot deformar el disseny. Així doncs, el més recomanable és fer el tractament de depilació primer i el tatuatge després. O, si ja existeix el dibuix, aplicar el làser sol en la zona de voltant.

Pujar