20 de setembre de 2020 20/9/20

La Conselleria preveu finalitzar les obres del CEIP 103 abans de final de curs

La Conselleria preveu finalitzar les obres del CEIP 103 abans de final de curs - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Conselleria preveu finalitzar les obres del CEIP 103 abans de final de curs - (foto 2)
  La Conselleria preveu finalitzar les obres del CEIP 103 abans de final de curs - (foto 3)

  Les portes del Col·legi 103 de València podrien estar obertes a partir del pròxim curs escolar 2019-2020 si es mantenen els terminis previstos per a l'execució de les obres, les quals “avancen a bon ritme” i per a les quals s'ha destinat una inversió de més de cinc milions d'euros.

  Així ho han anunciat aquest matí davant els mitjans de comunicació el Conseller d'Educació, Vicent Marzà, l'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, durant la seua visita a les obres de les noves instal·lacions.

  Cal recordar que la decisió de posar en marxa aquestes obres era un dels compromisos del nou govern a través del qual es comprometien a eliminar els barracons de les escoles públiques valencianes. Les obres van comenzar en el mes de gener de 2018, fa un any. 

  “Hui visitem unes obres que havien d'haver estat abans, molt abans” ha afirmat el Conseller després de la visita, qui a més ha volgut agrair als membres de l'AMPA del col·legi i a tot l'equip pedagògic el treball conjunt que han realitzat al llarg dels últims anys.

  “Els canvis funcionen i les prioritats canvien quan canvien els governs” ha apuntat, fent al·lusió directa a l'anterior Consellera d'Educació i actual candidata a l'alcaldia, María José Catalá: “Era un desastre total”. 

  Per part seua, l'alcalde ha celebrat l'estat en el qual es troben les obres posat és “un motiu d'alegria” encara que ha lamentat el retard acumulat per la gestió anterior: “És una obra que hauria d'haver estat fa molt temps, per això volíem que tirarà cap avant”.

  La mateixa visió ha compartit el seu company de govern Sergi Campillo qui a més, ha reiterat el gran treball que s'ha realitzat des del col·legi i les administracions perquè els xiquets “tingueren les millores condicions possibles” mentre es treballava en la finalització de les noves instal·lacions.

  El nou centre

  El nou centre escolar disposa de 9 unitats de segon cicle d'educació infantil, 18 unitats d'educació primària, amb una capacitat per a 675 llocs escolars i un menjador amb capacitat per a 500 comensals, a dos torns.

  Està dotat amb espais ordinaris i específics (gimnàs, aula de música, aula d'informàtica, espais de coordinació didàctica, sala polivalent, biblioteca, despatx AMPA, etc.) necessaris per a garantir una educació de qualitat.

  Pujar