3 de desembre de 2020 3/12/20

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica col·labora en l'extinció de l'incendi de Gran Canàries

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica col·labora en l'extinció de l'incendi de Gran Canàries - (foto 1)
  • El director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, destaca "la col·laboració entre administracions en favor d'una gestió eficaç de l'extinció i prevenció del foc"

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha col·laborat en el control de l'incendi de Valleseco, en Gran Canàries, que va començar el 17 d'agost i ja ha arrasat més de 9.000 hectàrees de l'illa.

La Direcció General de Prevenció d'Incendis de la Generalitat, mitjançant l'equip de la Unitat Tècnica de Prevenció i Anàlisi d'Incendis (UT902) ha elaborat informes d'anàlisi meteorològic per predir el potencial avançamant del front, així com la severitat del foc mitjançant imàtges satèl·lit.

El director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, ha explicat que la informació analitzada s'ha traslladat a la direcció tècnica encarregada de l'extinció de l'incendi i ha destacat "la col·laboració en favor d'una gestió eficaç en l'extinció i prevenció del foc i l'intercanvi d'informació entre distintes administracions públiques".

La UT902 forma part dels recursos que presten, mitjançant VAERSA, el Servici de Vigilància Preventiva Enfront del Risc d'Incendis Forestals. Les tècniques d'anàlisi aplicades són les mateixes que habitualment s'utilitzen en el cas d'incendis que es produeixen a la nostra Comunitat i que es posen al servei tant del director de l'extinció com a l'anàlisi post incendi que es realitza per part de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals.

Pujar