elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell ja es planteja que pubs i discoteques òbriguen les pistes de ball

El Consell ja es planteja que pubs i discoteques òbriguen les pistes de ball
  • La vicepresidenta Mónica Oltra assegura que l'oci nocturn ha de recuperar la seua naturalesa

L'avanç en la vacunació, la baixa incidència de contagis i el descens considerable d'hospitalitzats, fan viable que l'oci nocturn puga tornar prompte a la normalitat. Així, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha avançat que l'oci nocturn ha de “recuperar la seua naturalesa” perquè és un lloc on la gent escoltarà “ música i ballar”.

Encara que “amb cautela” aquest és “el camí que s'ha d'emprendre” encara que “no sé si aquest dilluns o més endavant”. Així ho ha indicat la líder de Compromís que ha confirmat que la taula interdepartamental es reunirà dilluns que ve abans del debat de política general per a aprovar les noves mesures que entraran en vigor a partir del 28 de setembre.

“Hem de tornar a la normalitat perquè la ja s'ha recuperat la presencialitat però en aquests llocs -referint-se a l'oci nocturn- encara no s'ha tornat a la normalitat. I són aqueixos àmbits els que s'han d'obrir a poc a poc”. No obstant això, “esperarem la proposta que farà la conselleria de Sanitat”.

“Amb optimisme moderat que ens dona la situació actual, comencem el camí cap a la tan desitjada i esperada normalitat i recuperació”, ha apuntat Oltra.

Cal assenyalar que actualment hi ha més de 4 milions de valencians amb almenys una dosi de la vacuna, 3,9 milions amb la pauta completa i 2.900 persones ja han rebut la dosi de reforç en les residències de majors de la Comunitat Valenciana.

A més, “és probable que la incidència baixe de 50 hui, les hospitalitzacions han baixat significativament i iniciem la senda cap a la normalitat” encara que “sense tirar les campanes al vol”. Per a Oltra, és el moment de “anar caminant cap a una relaxació de les mesures de protecció tenint en compte els índexs de vacunació, contagis i la situació del sistema sanitari”.

Pujar