elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell destina 100.000 euros a la creació d'un 'marketplace' sectorial per a les empreses de la fusta, fusteria i moble de la Comunitat

  • El Ple aprova un conveni amb la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana (FEVAMA)

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana (FEVAMA)

L'objectiu és implantar un B2B 'marketplace' sectorial en les empreses del sector de la fusta, fusteria, moble i afins de la Comunitat Valenciana, per a la qual cosa la Generalitat aportarà enguany 100.000 euros.

Els 'marketplaces' permeten crear i mantindre aliances efectives i col·laboracions comercials entre empreses, amb la qual cosa es milloren els temps de resposta i es faciliten la creació i la gestió de xarxes digitals pròpies d'aprovisionament i venda.

En aquests 'marketplaces' les empreses aconsegueixen que els seus productes i serveis siguen més visibles, ja que apareixen en les cerques que fan les empreses que volen ampliar la seua xarxa de proveïdors, i poden rebre ofertes i comandes d'empreses de tot el món, al mateix temps que poden buscar nous productes i serveis.

En el marc d'aquest conveni, FEVAMA desenvoluparà la gestió tècnica de la plataforma B2B; incorporarà i introduirà empreses de productes i serveis del sector i formarà les persones usuàries en l'ús de les eines i funcionalitats de la plataforma, a més de difondre entre les empreses l'existència d'aquesta.

El resultat d'aquesta acció singular serà aconseguir a final d'any el funcionament de la plataforma 'B2B Market', sense errors i completament adaptada a les necessitats detectades, tindre registrades 275 empreses de la Comunitat Valenciana, aconseguir entre totes la publicació de més de 4.000 productes i serveis i haver començat a entaular col·laboracions i negociacions entre aquestes.

Un altre avantatge serà la possibilitat d'atraure el talent al sector de l'hàbitat a través de la indústria 4.0, així com l'oportunitat de la transformació digital per a la creació d'ocupació juvenil.

Es tracta d'incorporar gent jove familiaritzada amb les noves tecnologies en les empreses, especialment professionals amb formació d'enginyeria que manegen dades i tinguen coneixements del mercat.

L'objectiu de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, és aconseguir implantar de manera efectiva en les empreses del sector a la Comunitat Valenciana aquesta plataforma col·laborativa B2B que els permeta la reconversió ràpida i eficaç, després de la crisi del coronavirus, per a interaccionar de manera immediata i digital amb tota la cadena de valor del seu sector empresarial i afins, amb l'aplicació de la tecnologia digital des del minut zero.

La seua execució es realitza a fi de fer costat a iniciatives estratègiques en la Comunitat, per a la millora de la competitivitat de les empreses de fusta, fusteria, moble i afins a través de la innovació i la generació de noves oportunitats de negoci, la gestió del coneixement, la capacitat tecnològica, les expectatives de futur, i la promoció i el millor aprofitament de les noves tecnologies de la informació.

La indústria 4.0 i la digitalització ofereixen noves oportunitats per a les empreses amb la presentació d'elements que afecten el model de negoci tradicional. Sorgiran nous models de negoci que ja han aparegut en altres sectors i hem de valorar el seu potencial transformador per a les indústries de l'hàbitat. En particular, l'economia col·laborativa, els sistemes producte-servei i els negocis circulars han irromput amb força en altres sectors.

Pujar