elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell aprova la concessió de subvencions per valor de 67 milions per a compensar el copagament farmacèutic de col·lectius vulnerables

El Consell aprova la concessió de subvencions per valor de 67 milions per a compensar el copagament farmacèutic de col·lectius vulnerables

    El Consell ha aprovat els decrets que estableixen les bases reguladores i la convocatòria per a la concessió de subvencions directes, que compten amb una dotació de 67 milions d'euros, per a compensar les despeses de protecció de la salut en 2020.

    La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, ha assegurat que és "prioritat del Govern del Botànic garantir la salut com un dret de totes les persones, independentment de la seua situació social o econòmica".

    Referent a això, Oltra ha recordat que, des de l'any 2016, el Consell "ve aprovant els corresponents decrets per a compensar el copagament que va imposar en 2012 el Govern d'Espanya i continuarem fent-lo mentre es mantinga aquest copagament injust".

    La vicepresidenta ha insistit que "la salut és un dret universal que no admet retallades", per la qual cosa el Consell "aposta per la recuperació i ampliació de drets en matèria sanitària".

    Pel que respecta a la convocatòria d'ajudes per a l'any 2020, la distribució és la següent: 41,3 milions per als i les pensionistes; 10,4 milions d'euros per a persones en situació de desocupació; 7,9 *millonespara persones amb diversitat funcional; 7,6 milions per a xiquets, xiquetes i adolescents i 6.000 euros per a famílies monoparentals.

    "Aquestes ajudes permeten garantir els tractaments mèdics, eliminant els obstacles econòmics que aquest copagament representa per a les persones més vulnerables", ha destacat la vicepresidenta, qui ha remarcat que "amb aquestes ajudes, s'ha reduït la taxa d'abandons dels tractaments sanitaris en tots aquests col·lectius".

    Convocatòria de 4.300 places de professors

    D'altra banda, el Consell ha aprovat l'Oferta Pública d'Ocupació (*OPE) del personal docent no universitari dependent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a l'any 2019.

    En total, es convoquen 4.295 places dels cossos de professors i catedràtics d'ensenyament secundari; professors tècnics de formació professional; professors d'escoles oficials d'idiomes; catedràtics i professors de música i arts escèniques; i d'arts plàstiques i disseny; i inspectors d'educació.

    Del total de places, 3.575 corresponen a accés lliure i 720 a accés a cos superior. El 7% de les vacants es reservaran per a persones amb diversitat funcional.

    La vicepresidenta ha destacat que, amb aquesta convocatòria d'ocupació pública, "el Govern del Botànic compleix amb el compromís de convocar un total de 13.000 places entre els anys 2018 i 2021 amb l'objectiu d'assegurar l'estabilitat de les plantilles docents, la qual cosa es tradueix en una major qualitat educativa per a l'alumnat dels centres educatius valencians".

    Es tracta, segons ha posat l'accent Oltra, "en l'oferta més gran d'oposicions de personal docent no universitari en dècades i una clara aposta per millorar les condicions laborals del professorat valencià i de revertir les retallades en matèria educativa del passat".

    Informe Anual del Joc

    Entre altres assumptes, el Consell ha tingut coneixement de l'Informe Anual del Joc de la Comunitat Valenciana, corresponent a l'any 2018, emés per la Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana.

    Segons l'Informe Anual del Joc, en 2018 el flux de diners circulants que van utilitzar els jugadors per a jugar en la Comunitat Valenciana ha suposat un total de més de 4.022 milions d'euros, 1,28% més que en l'exercici 2017.

    Així mateix, l'informe constata que la majoria dels sectors del joc ha experimentat una lleugera evolució positiva, especialment les màquines de tipus B especials, situades en els salons de joc i bingos, i les màquines de tipus C instal·lades en els casinos, així com el joc de les apostes i la modalitat del bingo electrònic.

    En relació amb l'informe presentat al Consell, la vicepresidenta ha recordat que en l'actualitat està en marxa la tramitació del projecte de Llei del Joc de la Comunitat Valenciana en Les Corts, que, com a principals novetats, "reforça les mesures dirigides a impedir l'accés a les persones menors d'edat als salons de joc i, a més, contempla que el recaptat per sancions a aquest sector siga destinat a posar en marxa accions de prevenció i ajuda a la ludopatia".

    Així mateix, segons ha precisat Oltra, en paral·lel amb la tramitació de la Llei del Joc, s'han introduït una sèrie de mesures en la Llei d'Acompanyament als Pressupostos, de manera que, a partir de l'1 de gener de 2020, "entrarà en vigor una suspensió de llicències" mentre estiga en tramitació la Llei del Joc, la qual cosa mostra la "preocupació" del Govern valencià per l'augment de la ludopatia.

    En aquest sentit, la vicepresidenta ha insistit que "els diners recaptats de les sancions anirà directament destinat a lluitar contra la ludopatia i ajudar a les persones que cauen aquesta terrible i molt amenaçadora addicció que genera estralls".

    Pujar