24 de setembre de 2020 24/9/20

El Congrés aprova aquest dimecres la sisena pròrroga de l'estat d'alarma

El Congrés aprova aquest dimecres la sisena pròrroga de l'estat d'alarma - (foto 1)
  • L'estat d'alarma es prolongarà fins al pròxim 21 de juny

El Congrés dels Diputats debat aquest dimecres la que és la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma. Amb la votació a favor, l'estat d'alarma - i per tant també el comandament únic i la limitació de la mobilitat - es prolongarà fins al pròxim 21 de juny, moment en el qual la gran majoria del país es trobarà previsiblement en la fase 3 del pla de desescalada.

La votació es produeix després que el Govern de Pedro Sánchez haja aconseguit els suports suficients per a la seua aprovació, després de pactar amb Ciutadans, PNB i aconseguir l'abstenció d'ERC. Per la seua part la resta de forces polítiques – Partit Popular, VOX i Compromís, entre altres – votaran en contra de la nova pròrroga.

És la segona vegada que Sánchez pacta amb el partit de Inés Arrimadas, amb el qual s'ha compromés a posar en marxa mesures “en benefici de l'interés general dels espanyols”. Unes mesures distribuïdes en sis blocs entre les quals destaca un pla nacional de turisme.

Després del Consell de Ministres celebrat ahir, la portaveu María Jesús Montero, va defensar la naturalesa d'aquests pactes amb les tres formacions polítiques assegurant que malgrat la seua disparitat de postures són “compatibles”. A més, va recalcar que es duen a terme en el marc de la “fragmentació” política que hi ha en la cambra en aquesta legislatura.

Finalment, cal recordar que després d'aquesta sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma seran les comunitats autònomes les que gestió el pla de desescalada atenent les realitats de cada territori.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar