4 de desembre de 2020 4/12/20

Confirmat el primer cas de coronavirus a Espanya

CCTV
CCTV
  • Es tracta d'un turista alemany de vacances a l'illa de la Gomera (Illes Canàries)

El Ministeri de Sanitat ha confirmat el primer cas de coronavirus a Espanya. Un ciutadà Alemany de vacances en La Gomera ha donat positiu per aquest virus, segons ha confirmat el Centre Nacional de Microbiologia, dependent de l'Institut de Salut Carles III de Madrid, després de les anàlisis realitzades a una de les mostres enviades des de l'illa canària.

El pacient es troba ingressat i aïllat en un centre hospitalari de l'illa, segons ha informat el Ministeri de Sanitat en un comunicat. Aquest turista és un dels cinc alemanys que van ser ingressades i aïllades a l'Hospital Verge de Guadalupe de la Gomera en observació després de conéixer-se que havien estat en contacte a Alemanya amb un pacient diagnosticat d'infecció per coronavirus.

Totes elles, d'origen alemany i arribades a l'illa en qualitat de turistes, van ser localitzades en la vesprada d'aquest dimecres una vegada que la Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries va ser alertada pel Ministeri de Sanitat que a Canàries hi havia dues persones que havien estat en contacte a Alemanya amb un pacient diagnosticat de coronavirus amb la finalitat d'activar el protocol corresponent.

Des d'aqueix moment, la Direcció General de Salut Pública va activar immediatament aquest protocol per a l'estudi de possibles casos d'afecció de coronavirus i les cinc persones van ser ingressades i aïllades a l'Hospital de la Gomera. Aquest divendres, passades les deu de la nit, els resultats de les anàlisis que es van enviar a l'Institut de Salut Carles III han confirmat un cas per coronavirus, el primer detectat a Espanya.

Tots ells continuaran ingressats a l'hospital de la Gomera després d'aquest positiu i seran sotmesos als tractaments i mesures de protecció que indica el protocol per a aquests casos. Així, la Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries ha indicat que no seran traslladats a un altre centre hospitalari mentre l'evolució dels pacients siga favorable en considerar aquesta la millor opció per a l'assistència als pacients.

Taxa de mortalitat

Les informacions referents al coronavirus augmenta minut a minut, però cal recordar que aquest tipus de virus té un índex de mortalitat molt baix i les autoritats sanitàries espanyoles estan preparades per a fer front a les seues conseqüències.

Segons els últims estudis publicats per al Control i la Prevenció de Malaltia (CCDC) la taxa de mortalitat general del coronavirus és d'un 2,3% sent les persones majors de 80 anys les que tenen més risc de ser contagiades amb un índex de mortaldat del 14,8%

Amb tot això, reiterem el missatge difós pel Ministeri de Sanitat en el qual anomenen a la calma i a la no difusió de faules sobre el coronavirus.

Pujar