elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana registra una dotzena de burxades a xiques en festes i festivals

La Comunitat Valenciana registra una dotzena de burxades a xiques en festes i festivals
  • Les joves han sigut ateses als hospitals per agressions a Xàtiva, Benicàssim, Borriana i la Vall d'Uixó, i algunes han presentat denúncia

Almenys dotze xiques de la Comunitat Valenciana han denunciat burxades en les últimes setmanes, una nova forma de submissió química, en la qual suposadament s'injecta una substància al cos de la dona, que podria tractar-se de Benzodiazepinas, Ketamina o Èxtasi Líquid (GHB) amb la qual tracten d'aconseguir la submissió de la víctima, per a cometre agressions sexuals o robatoris.

Set joves han sigut ateses a l'hospital La Plana de Vila-real en les últimes hores, dues d'elles almenys per burxades rebudes en les carpes dels Penyes en Festes de la Vall d'Uixó, una en la primera nit de música de l'Arenal Sound de Borriana, una en el Festival Internacional de Benicàssim (FIB) i tres joves en una discoteca de Xàtiva que van ser ateses a l'hospital Lluís Alcanyís.

Almenys, una de les joves agredides a la Vall d'Uixó ha presentat denúncia davant la Guàrdia Civil i les tres de Xàtiva davant la Policia Nacional de la localitat valenciana.

La menor agredida a la Vall d'Uixó va sentir la burxada i als pocs minuts va notar cansament, marejos i no podia moure l'extremitat. Va ser llavors quan va anomenar als seus pares que la van portar a l'hospital de Vila-real i després de les anàlisis pertinents, van presentar denúncia davant la Guàrdia Civil.

De fet, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó va llançar un comunicat després de conéixer la situació en el qual confirmen que en les últimes nits s'han produït diversos casos de dones que han tingut la sensació d'haver sigut punxades en les carpes de les festes i després d'acudir al centre de salut, els resultats de les analítiques toxicològiques han sigut negatius.

Què és i com actuar si pateixes una burxada?

La burxada, un nou mètode de submissió química, consisteix a administrar, mitjançant una xeringa, substàncies com Benzodiazepinas, Ketamina o Èxtasi Líquid (GHB) per a aconseguir la submissió de la víctima, especialment per a cometre agressions sexuals o robatoris.

Els símptomes són picor en la zona de la burxada, somnolència, marejos, nàusees o vòmits, pèrdua de vista i olfacte, i desorientació.

En cas d'haver sigut víctima d'una burxada, es recomana acudir el més ràpid possible a l'hospital perquè activen el protocol i atenguen la víctima.

Pujar