elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana, pionera en turisme amb mascotes

La Comunitat Valenciana, pionera en turisme amb mascotes
  • València va ser la primera ciutat espanyola 'pet friendly' i Alacant és la província amb més platges canines

MÉS FOTOS
La Comunitat Valenciana, pionera en turisme amb mascotes - (foto 2)
La Comunitat Valenciana, pionera en turisme amb mascotes - (foto 3)

Cada vegada més, els espanyols prefereixen anar de viatge amb les nostres mascotes. Així ho indica l'informe elaborat per agenciaseo.eu.

De fet, l'increment se situa en un espectacular 93% comparant les dades de 2019 amb els de 2022, i ja són al voltant de 65.000 les cerques que es realitzen en els mesos estivals per a trobar destins i hostalatges en els quals les nostres mascotes siguen benvingudes.

Alguns experts apunten al fet que el confinament conseqüència de la crisi del coronavirus ha reforçat i estret els vincles entre persones i mascotes, alguna cosa que fa difícil separar-se d'elles i que anima a planificar les vacances afegint un hoste més en les cerques d'hotels, càmpings o apartaments vacacionals.

La Comunitat Valenciana, pionera en turisme amb mascotes

Aquestes dades no són fruit de la casualitat, ja que aquests territoris han sigut pioners a augmentar els espais i serveis per al gaudi de les famílies amb gossos com a platges canines, zones verdes d'esplai, restaurants amb menú per a mascotes o quantitat d'allotjaments que permeten que els cans se senten com un hoste més.

Barcelona, per exemple, és considerada com una de les millors ciutats europees per a viure amb mascota (com també ho és Madrid), segons l'informe Pet-Friendly Cities de money.co.uk.

Ja en 2019, València va tindre l'honor de ser la primera ciutat espanyola 'pet friendly', unint-se a la xarxa ‘Viatjar Junts és Millor‘, una iniciativa de Purina i la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges (CEAV).

Per part seua, Alacant és la província espanyola que més platges canines té, sumant 11 al llarg de tot el seu territori. Tenint en compte que la mitjana mensual de consultes sobre les nostres platges per a gossos és de 62.700, sembla que aquest seria un dels atractius de l'oferta turística alacantina.

A més, la iniciativa d'impulsar un segell turístic propi per a impulsar aquest tipus de viatges ha tingut un gran acolliment i ha fet que desenes de localitats se sumen a la iniciativa oferint als visitants zones exclusives dirigides a mascotes, parcs canins, rutes, espais naturals amb accessos o allotjaments que admeten animals de companyia.

En aquest sentit, Mario Villar, director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, destaca que “el sector turístic ha sabut avançar-se, adaptar-se i entendre les necessitats de la demanda d'aquest nínxol de mercat. Les nostres mascotes són part de la família i compartir un moment com el de les vacances és un plus per als turistes”.

Villar ha recordat també que “l'adaptació d'espais públics per a mascotes va ser una cosa que detectem analitzant els comentaris en les xarxes socials i les reviews de les plataformes de lloguer, la qual cosa va permetre a la Comunitat Valenciana començar a posicionar-se com a destí pet friendly, sent aquest producte un exemple en el qual el big data ens va ajudar a visualitzar els canvis de tendència o les noves necessitats dels turistes per a adaptar així la nostra oferta i continuar sent competitius”.

El tipus d'allotjament favorit per a emportar-se a la mascota

Sobre aquest punt, els amos d'animals de companyia tenen una clara preferència. L'informe elaborat per agenciaseo.eu indica que els hotels i els càmpings són els favorits amb 32.500 i 26.500 consultes respectivament, i molt per davant d'apartaments o cases de lloguer vacacional.

Si alguna cosa és cert és que Espanya, amb més de 7 milions de gossos censats, és un país cada vegada més Pet Friendly i en el qual les opcions per a gaudir del temps d'oci amb mascotes són cada vegada majors i més diverses.

Per exemple, quasi el 30% dels allotjaments registrats en Booking, plataforma líder del sector, admet mascotes, la qual cosa suposa un total de 45.005 hostalatges en tot el territori espanyol.

El gos, de viatge, i el gat, de Rodríguez

Encara que les tendències apunten al fet que cada vegada més els espanyols planegem les nostres vacances amb animals de companyia, el gos és la mascota més viatgera sobre la base de les cerques realitzades pels usuaris de Google, copant el 96% de les consultes.

Els gats, possiblement per la seua autonomia i la seua poca facilitat per a adaptar-se a nous entorns, es quedarien de Rodríguez guardant la casa.

Tendències per territoris

L'estudi també ha permés conéixer les preferències vacacionals per territoris, és a dir, en quines regions es busquen més opcions de viatges amb mascotes i en quins es consulta més la possibilitat de deixar als animals de companyia en una residència.

Així doncs, els catalans, els madrilenys i els bascos serien els que més consultes duen a terme per a trobar allotjaments que admeten animals.

No obstant això, també a Madrid i Catalunya encapçalen la llista de regions en les quals més es busquen residències per a animals, seguides d'Extremadura i Castella-la Manxa.

Pujar