29 de setembre de 2020 29/9/20

La Comunitat Valenciana consolida la recuperació i és la tercera comunitat autònoma on més s'ha reduït l'atur

La Comunitat Valenciana consolida la recuperació i és la tercera comunitat autònoma on més s'ha reduït l'atur - (foto 1)

  El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres de l'atur i ha destacat que "consoliden la recuperació a la Comunitat Valenciana i ens situen al capdavant de la reducció de l'atur a Espanya".

  Segons les dades publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, en el mes de juliol l'atur registrat a la Comunitat Valenciana ha baixat en més de 3.371 persones, la qual cosa significa un descens del 0,86% respecte al mes de juny.

  Nomdedéu ha explicat que l'atur baixa en tots els sectors excepte en la construcció en el mes de juliol i en 26 de les 34 comarques de la Comunitat, i ha destacat l'evolució del sector industrial, que registra un descens de l'atur per quart mes consecutiu.

  Quant a la comparació amb el mes de juliol de 2016, l'atur descendeix en tots els sectors. El sector industrial ha registrat un descens del 12,1% respecte al mes de juliol de 2016, la construcció xifra el descens de l'atur en un 19%, en serveis baixa un 8,3%, en agricultura un 9,6% i entre les persones sense ocupació anterior, baixa un 4,3%.

  Respecte a les franges d'edat, el secretari autonòmic ha assenyalat que els majors de 45 anys són el col·lectiu que ha registrat una major reducció de l'atur, "segurament gràcies a les mesures del programa Avalem Experiència".

  "Aquestes dades ens indiquen que s'està consolidant la recuperació econòmica; la reducció de l'atur es xifra en un 10% en el que va d'any. Encara així, ens queda molt per fer per a seguir collint resultats en aquesta línia", ha indicat.

  Per açò, des del Servef "seguim intensificant la lluita contra l'atur entre els col·lectius més vulnerables, com els joves o els aturats de llarga durada", ha afirmat. Precisament, durant aquests dies i gràcies al programa Avalem Joves +, prop de 4000 joves s'incorporaran a treballar en ajuntaments, mancomunitats i diputacions.

  Principals dades del pare mes de juliol

  L'atur registrat ha baixat en 3371 persones a la Comunitat Valenciana durant el mes de juliol. D'elles, 1618 són homes (-1%) i 1753 dones (-0,76%).

  L'atur ha baixat en l'agricultura, amb 509 persones (-3,21%), en la indústria, en 646 persones (-1,17%) i en el sector serveis baixa en 2381 persones (0,91%). Per contra, ha pujat en el sector de la construcció amb 85 aturats més i en el col·lectiu sense ocupació anterior amb 80 aturats més.

  Destaca l'evolució de la reducció de l'atur en el sector industrial, que encadena descens mensual per quart mes consecutiu.

  Per províncies, Alacant registra 1551 persones parades menys (-1,02%), València 1180 menys (-0,59%) i Castelló un total de 640 menys (-1,56%).

  Pujar