elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana

La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana
  • Ajuntaments, diputacions i Delegació del Govern s'han concentrat aquest migdia en repulsa del crim masclista

La detenció de la parella de Johana Andrea Aguilar, per al qual la Jutgessa del Jutjat de Violència contra la Dona de Vila-real ha decretat presó sense fiança, com a presumpte autor del seu assassinat el passat 22 d'abril a Burriana ha unit a la societat valenciana en un crit unànime de condemna.

Així, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha convocat per a aquest migdia concentracions enfront dels edificis públics en repulsa de l'assassinat masclista en la capital de la Plana Baixa.

Ahir Burriana, on va ser trobada morta la dona i localitat en la qual residia, va convocar una concentració després de conèixer-se la detenció del presumpte assassí.

En aquest 2021, dues dones han sigut assassinades en la Comunitat Valenciana i la dona assassinada a Burriana és la primera a la província de Castelló. El nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 24 en 2021 i a 1.102 des de 2003.

El cadàver de Johana va aparèixer en el Clot

L'aparició del cadàver de Johana amb signes d'escanyament en el Clot de Burriana va commocionar a la localitat castellonenca. El succés va causar gran renou i després de més de dos mesos d'investigació, els agents han procedit a la detenció del presumpte autor del crim, el marit de la víctima, sense antecedents per violència de gènere, que treballava com a repartidor de productes de farmàcia i òptiques de la zona.

La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló va iniciar una investigació per a l'esclariment dels fets i circumstàncies de la defunció, que va mantenir en suspens a la població durant mesos.

La jutge del Jutjat de Violència sobre la Dona de Vila-real va acordar divendres passat l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança del marit de la víctima com a presumpte autor de la mort de la dona, el cadàver de la qual va ser localitzat el mes d'abril passat en un paratge natural de la localitat de Burriana. El detingut queda investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi, sense perjudici d'ulterior qualificació. Les actuacions estan declarades secretes.

MÉS FOTOS
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 2)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 3)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 4)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 5)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 6)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 7)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 8)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 9)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 10)
La Comunitat Valenciana condemna l'assassinat d'una dona en el Clot de Burriana - (foto 11)
Pujar