elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana vol arribar a juliol amb els majors de cinquanta anys vacunats

La Comunitat Valenciana vol arribar a juliol amb els majors de cinquanta anys vacunats
  • Maig serà "clau" per començar l'estiu amb la major normalitat econòmica i social possible, reconeix Ximo Puig

Aquesta setmana es van a administrar més de 324.000 dosis a la Comunitat Valenciana i, d'aquests, 112.050 valencians rebran la segona dosi que els permetrà completar la seua vacunació i altres 13.000 arribaran el grau òptim d'immunització amb la vacuna unidosi de Jansen.

Són dades que reflecteixen com el ritme de vacunació agafa força al territori valencià i, de fet ja són 481.038 persones les immunitzades després vacunar a la Comunitat Valenciana -segons dades de la Conselleria de Sanitat de divendres passat- de manera que la setmana acabarà amb més de mig milió de persones vacunades totalment al territori valencià.

Durant aquest mes de maig l'objectiu és vacunar totes les persones majors de seixanta anys i augmentar el ritme per arribar a l'estiu amb la màxima immunitat possible. El president de la Generalitat confia que s'accelere aquest ritme i que al acabar el mes de maig tots els majors de seixanta anys estiguen vacunats. Al juny es vol aconseguir el mateix amb els majors de 50 anys: "Maig és clau perquè a l'estiu hi haja una recuperació econòmica i social".

Així s'ha pronunciat el president de la Generalitat en una roda de premsa aquest dilluns en què ha confirmat que a partir de la setmana que ve s'eliminaran algunes restriccions o s'atenuaran. La caiguda de l'estat d'alarma, la situació de baix risc de contagi a la Comunitat Valenciana i l'avanç de la vacunació estan darrere d'aquesta decisió que, en qualsevol cas, no es prendrà fins a finals de setmana.

Ximo Puig, en una compareixença davant els mitjans aquest dilluns, ha explicat que els valencians podran ixir de la Comunitat Valenciana encara que demana precaució: "No hi ha a sobre de la taula cap perimetració de cap espai regional ni local, però sempre demanaré la màxima prudència. [...] El virus hi és i segueix fent molt de mal ", ha dit Puig al entendre que decaurà l'estat d'alarma.

Sobre el toc de queda, el president reconeix que no és partidari que decaiga encara que segurament sí que es relaxarà: "No crec que haja de decaure fins i tot el toc de queda, però segons les dades pot augmentar". El president creu que aquesta limitació de la mobilitat a la nit "ha ajudat molt" a contenir els contagis.

La resta d'anuncis que ha donat sobre les restriccions a partir del 9 de maig els pots llegir EN ESTA NOTÍCIA.

Pujar