2 de desembre de 2020 2/12/20

La Comunitat registra 119 casos de coronavirus

La Comunitat registra 119 casos de coronavirus - (foto 1)
  • La Directora General de Salut Pública és un dels casos positius, 21 en les últimes hores

Aquestes últimes hores s'han registrat 21 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, 17 a València i 4 a Alacant. Un dels casos confirmats és el de la Directora General de Salut Pública en la Comunitat Valenciana, Ofelia Gimeno Forner. Amb tots ells són ja 119 els casos confirmats: 85 a València, 30 a Alacant i 4 a Castelló.

De tots els contagis, 60 es troben en el seu domicili, 31 ingressats -dels quals quatre estan greus- i 28 pertanyen al centre de majors de Torrent que va registrar un focus de coronavirus.

A la província de València s'han detectat 17 nous casos: un home, que és un cas secundari, presenta símptomes lleus i es recupera en el seu domicili; un home (cas importat) que està ingressat a l'hospital; dos homes (casos en investigació) que es recuperen en el seu domicili; un home (cas secundari) que està ingressat perquè compleix criteris; dos homes (casos en investigació) ingressats.

A això se sumen dos homes professionals sanitaris: 1 cas importat amb símptomes lleus en el seu domicili i 1 cas en investigació amb símptomes lleus en el seu domicili. D'altra banda, quatre dones (casos secundaris) amb símptomes lleus i en domicili; dues dones professionals sanitàries (casos secundaris) amb símptomes lleus i en el seu domicili; i una dona (cas importat) que sí que es troba ingressada a l'hospital.

D'altra banda, a la província d'Alacant s'han registrat 4 positius més. Es tracta de dos homes: un cas secundari lleu que es recupera en el seu domicili i un home, personal sanitari, que es troba ingressat. A més, dues dones: un cas en investigació ingressat en l'hospital i una dona que ha sigut traslladada a l'UCI i també es troba en investigació.

L'últim cas correspon, segons ha anunciat la consellera, a la directora general de Salut Pública, que es troba lleu i recuperant-se en el seu domicili.

Per tant, en aquest moment en la Comunitat Valenciana hi ha 119 casos actius: 4 a la província de Castelló, 85 en la de València i 30 a la província d'Alacant. De tots aquests casos, 31 es troben ingressats i 60 es recuperen en el seu domicili, mentre que 28 dels 30 casos positius de la residència de persones majors es troben en el centre. A més, hi ha 130 professionals sanitaris en aïllament preventiu.

La consellera ha informat també que, fins al moment, s'han realitzat 2.221 proves amb resultat negatiu i que la línia 900 300 555 ha atés des que es va posar en marxa més de 12.600 crides. Ahir es va habilitar en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat una secció perquè les persones que tenen dubtes puguen realitzar un “Autotest” inicial i comprovar si són possibles contagiats per coronavirus. Segons ha apuntat Barceló, ha rebut ja més de 776.000 consultes, i moltes d'elles provenen d'altres comunitats autònomes i de ciutats com Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa o Valladolid.

Pujar