elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat busca diàleg amb les empreses per a implantar el certificat covid

La Comunitat busca diàleg amb les empreses per a implantar el certificat covid
  • Ximo Puig assegura que la Comunitat Valenciana continuarà avançant en l'obertura progressiva

Amb la població valenciana major de 12 anys pràcticament vacunada, segons les dades del Consell aquesta xifra s'aproxima al 90%, la Generalitat Valenciana inicia el procés per a la implantació del certificat covid per a accedir als locals d'oci. 

El president Ximo Puig ha assegurat que “iniciarem un procés de diàleg amb els sectors econòmics per a veure on implantar i en quines condicions el certificat covid”. Per al cap de Consell aquesta mesura seria un “bon instrument per a garantir la seguretat dels ciutadans i d'aquells que han optat per vacunar-se en favor d'ells, de les seues famílies i de la societat”. 

De fet, ha afirmat que de no haver-se vacunat la majoria de la població “en aquesta última ona haguérem hagut de lamentar milers de persones mortes”.

Per això, Puig insisteix a acudir als vacunódromos per a rebre la dosi contra el covid que permeta capitalitzar el procés d'obertura al màxim possible perquè considera que la vacuna és “l'escut, la garantia”.

Tot això, permetrà alleugerir les mesures i una obertura “progressiva” perquè “el 9 d’Octubre ens agradaria fer un pas decisiu en la normalització”. 

Pujar