elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat una altra vegada en escac: ja existeix transmissió comunitària del coronavirus

La Comunitat una altra vegada en escac: ja existeix transmissió comunitària del coronavirus
  • En els últims dies els nous positius es compten per milers, creixen les hospitalitzacions en planta i en les UCI

La pandèmia sembla no estar disposada a remetre i al contrari del que va ocórrer l'estiu passat, quan els contagis van decréixer de manera significativa, enguany els nous positius posen en escac una altra vegada a la Comunitat Valenciana que ja es troba en risc alt amb transmissió comunitària i de difícil control.

Així doncs, segons els indicadors de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en els últims dies els nous positius es compten per milers, creixen les hospitalitzacions en planta i en les UCI.

De fet, segons l'informe de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) amb data de 6 de juliol de 2021, assenyala que la situació de la pandèmia ha empitjorat en la Comunitat “de manera significativa” en les dues últimes setmanes i l'autonomia es troba en nivell de risc alt o alerta 3, la qual cosa indica una “transmissió comunitària sostinguda del coronavirus i de difícil control amb pressió alta en el sistema sanitari”.

De fet, en les últimes dues setmanes els nous casos han crescut un 466,35% malgrat que la capacitat assistencial se situa en risc baix. Actualment hi ha 260 pacients ingressats als hospitals valencians, 29 d'ells en UCI.

El passat 6 de juny la incidència acumulada a 14 dies és de 216,97 casos per cada 100.000 habitants i a 7 dies de 140,61 per cada 100.000 habitants. Aquestes xifres contrasten molt amb les de 55,98 i 32,06 respectivament, del passat 25 de juny.

El cep delta ja aconsegueix el 50% dels nous casos

Així mateix, des de Sanitat assenyalen que la variant Alfa del covid està descendint i la Delta es troba en expansió, tant que estimen que la seua prevalença pot aconseguir el 50%.

La pandèmia ataca als joves

Si fa uns mesos la pandèmia afectava més els majors, ara són els joves els que estan patint aquest impacte al no estar encara vacunats. Així, el grup d'edat de 15 a 29 anys presenta una taxa de 741,1 casos per cada 100.000 habitants, enfront dels 172,3 del passat 25 de juny.

Pujar