4 de desembre de 2020 4/12/20

Compromís sol·licita la compareixença del Ministeri d'Agricultura perquè explique les conseqüències de l'acord de la UE amb Mercosur

Compromís sol·licita la compareixença del Ministeri d'Agricultura perquè explique les conseqüències de l'acord de la UE amb Mercosur - (foto 1)
  • Baldoví: "El Govern no ha de ratificar un altre dur colp a l'agricultura, sense un estudi d'impacte previ, no han aprés res de l'acord comercial amb Sud-àfrica?"

Compromís ha sol·licitat la compareixença urgent del Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, perquè aclarisca l'impacte sobre l'agricultura i la ramaderia valenciana i espanyola de l'acord comercial entre la Unió Europea i Mercosur, organització comercial d'Amèrica del Sud.

Joan Baldoví, portaveu de la formació en el Congrés, ha instat al Govern que no ratifique un acord que considera "un altre dur colp als productors": "Volem saber si s'han realitzat els estudis d'impacte que pot tindre aquest acord sobre el nostre camp i si s'han previst mesures de reciprocitat per a impedir l'entrada de plagues i de productes agrícoles amb tractaments prohibits en l'agricultura europea".      

Baldoví ha explicat que "hi ha plagues en aquests països que poden suposar un vertader perill per a la nostra agricultura i volem saber quines mesures es pensa adoptar per a impedir que entren. Per exemple, si es pensa aplicar el tractament en fred, com ja s'exigeix a la fruita valenciana i espanyola que s'exporta a altres països".           

Per part seua, l'expert en assumptes europeus de la formació, Jordi Sebastià, ha criticat que de nou no s'ha tingut en compte a l'agricultura i ramaderia valenciana en la signatura d'acords internacionals: "No podem tolerar que sectors com el del suc de taronja, l'arròs, la carn d'ocell o la mel paguen els plats trencats d'aquesta negociació. No podem permetre'ns un desastre de pèrdues com el que va provocar l'acord comercial amb Sud-àfrica".   

Per a Sebastià: "L'acord amb Mercosur evidencia, una vegada més, la despreocupació de Pedro Sánchez quan la Unió Europea arracona i castiga als nostres productors, que són qui mantenen el territori europeu i ofereixen alimentació d'altíssima qualitat".

Pujar