29 de setembre de 2020 29/9/20

Compromís proposa mesures que fomenten l’accés de la joventut a la cultura

Compromís proposa mesures que fomenten l’accés de la joventut a la cultura - (foto 1)

  El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts en què planteja al Consell crear una campanya per fomentar l'accés de la joventut a les arts escèniques, el cinema, l'art, patrimoni, museus i arts visuals.

  Segons explica el diputat de Compromís, Jordi Juan, "el foment de la cultura entre la joventut és essencial ja que ajuda a impulsar el creixement personal i relacional i dota als individus de recursos integrals per a una socialització i educació completa. A més, a més, els i les actuals joves, seran els futurs adults que continuaran assistint a obres de teatre o dansa, anant a concerts o assistint a altres esdeveniments culturals, donant així vida i impuls al sector. És per això, que els poders públics han de promoure l'accés a la cultura des de ben joves".

  "En eixe sentit, -ha afegit el parlamentari- és important tindre en compte que la principal limitació que tenen hui en dia els joves per accedir a la cultura és assumir el seu preu, per la precarietat que caracteritza la situació d'aquest col·lectiu. A açò s'ha de sumar la nefasta política cultural del govern de Mariano Rajoy amb la pujada de l'IVA cultural al 21% que també ha agreujat la situació generalitzada del consum cultural, i especialment de les arts escèniques".

  Per a revertir aquesta situació des de Compromís es considera necessari dissenyar una estratègia que treballe en dues vies. Per un costat, fent ofertes exclusives i assequibles per a la joventut, fomentant així l'accés dels mateixos a la cultura i als espectacles. I per altre costat, apropant-se als canals de comunicació i a les formes de socialització i consum de la joventut, a través de campanyes efectives en les xarxes socials i amb programes que els resulten atractius.

  En eixe sentit la proposta de la coalició passa per prendre mesures concretes com fer promocions especials d'espectacles de teatre, circ, dansa i música, entre altres ofertes culturals, que tinguen lloc en el nostre territori dirigides al col·lectiu jove –entre 12 i 30 anys–. Signar convenis amb entitats, tant públiques com privades, que gestionen espais d'espectacles en viu, per tal que s'incorporen a aquesta campanya i on es puguen dur a terme dites promocions. I dissenyar i implementar una estratègia de comunicació conjuntament amb l'IVAJ que s'adapte als mitjans de comunicació que empren els i les joves, i que incloga una pàgina web i xarxes socials creades ad hoc per donar publicitat al programa, així com per informar sobre els diferents espectacles i les ofertes i promocions especials.

  Des de Compromís s'insta a comptar amb la col·laboració del Consell de la Joventut, màxim òrgan de representació de les organitzacions juvenils valencianes i interlocutor vàlid en matèria de joventut davant la Generalitat, a l'hora de dissenyar el programa de foment de la participació cultural per part dels i les joves.

  Pujar