1 de desembre de 2020 1/12/20

Compromís proposa que Les Corts siguen el marc d’uns acords per la reconstrucció amb àmplia participació

  El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha anunciat hui, dia de Les Corts Valencianes, la voluntat del seu grup per tal que "el parlament valencià actue com a marc d’un procés de deliberació i recerca d’acords al voltant del nostre paper com a societat després de l’emergència sanitària del COVID19".

  En este sentit Compromís proposa que es vehiculen tres espais de treball al sí de Les Corts: un al voltant del paper de “la sanitat universal, els serveis públics i els drets socials”; un altre sobre “reindustrialització i transició ecològica de l’economia” i finalment un sobre “finançament, governança territorial i agenda valenciana”.

  Segons ha explicat Ferri “proposem un diàleg que vaja més enllà dels partits. Necessitem un procés molt participatiu on puguen tindre veu els agents socials, els experts, però també entitats cíviques, ajuntaments que representen la pluralitat del nostre territori, o la ciutadania en general. Tots coincidim en què el món ha canviat per a sempre i necessitem un debat obert, transparent i participatiu per a decidir quin paper volem jugar els valencians i valencianes en esta nova realitat; com superarem la crisi econòmica i social a la qual ens podem enfrontar i també com estar preparats per a futures emergències d’este tipus”.

  “Creiem que els pactes sempre són positius si ajuden a millorar la vida de la gent. El que és fonamental és començar per un ampli debat democràtic on totes les veus s’escolten i puguem prendre les millors decisions de cara al futur. Decisions que no només marcaran els pròxims anys sinó les pròximes dècades en un món on les societats són cada dia més vulnerables” ha afirmat Ferri.

  Per últim, el síndic de Compromís ha manifestat que es tracta d’una proposta oberta que caldrà negociar amb els grups de Les Corts en els pròxims dies, i en eixe sentit ha mostrat el seu agraïment a la síndica del grup popular, Isabel Bonig, per la predisposició que ha mostrat per modificar la proposta de creació d’una comissió d’estudi registrada pel seu grup. “Des d’una profunda diferència ideològica també es pot dialogar. Això és el que s’espera de nosaltres i això és el que farem” ha conclós Ferri.

  Pujar