elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís pressiona per augmentar les restriccions: "La corba de contagis està desbocada"

Compromís pressiona per augmentar les restriccions: "La corba de contagis està desbocada"
  • Reconeixen que s'haurien d'haver pres mesures més dures a la Comunitat Valenciana aquest Nadal i plantegen el confinament domiciliari

Si aquest divendres Mónica Oltra deixava entreveure la necessitats d'augmentar les restriccions imposades pel Consell per frenar els contagis a la Comunitat Valenciana, aquest dilluns Fran Ferri, el síndic de Compromís a les Corts ha llançat unes declaracions incendiàries que deixen clares les discrepàncies entre PSOE i Compromís, tots dos socis del Botànic.

Fran Ferri ha dit que amb la situació actual greu s'han de prendre "les mesures que calguen", cosa que Compromís porta reclamant des de novembre: "La corba està desbocada, hem de veure si cal tancar alguna part de l'economia com ja s'ha fet tancant l'hostaleria a les 17:00 ".

El síndic de Compromís justifica que a l'economia se li pot rescatar però a la gent que està morint per coronavirus no: "Com més temps passe, més dures hauran de ser les mesures".

Sobre el confinament domiciliari, Fran Ferri explica que s'haurien d'estudiar amb les dades a sobre de la taula però veu positiva aquesta possibilitat. En qualsevol cas, és el Govern d'Espanya qui té l'última paraula i per això Compromís també ha instat Sánchez a prendre aquesta decisió: "S'han de prendre mesures més dures a nivell estatal, sinó les vacunes no seran efectives".

I és que, Compromís reconeix que aquest Nadal s'haurien d'haver pres mesures més restrictives perquè estem recollint els efectes d'aquestes reunions: "El que està passant és greu, els hospitals tenen a més gent ingressada que en el pitjor moment d'abril".

Sanitat informa de la situació a la Comunitat Valenciana

Aquest diumenge Sanitat desmentia una notícia falsa que corria com la pólvora en xarxes socials i en WhatsApp sobre un confinament domiciliari que estava a punt d'anunciar la Generalitat. No és una cosa que es plantege, sembla ser, ni Sanitat ni la Generalitat.

Està previst que aquesta tarda comparega davant els mitjans de comunicació la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per informar de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

Pujar