elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís planteja tancar l'oci nocturn a la Comunitat Valenciana

Compromís planteja tancar l'oci nocturn a la Comunitat Valenciana
  • S'estudia un enduriment de les restriccions davant el repunt desbocat dels contagis

Compromís ha plantejat aquest dimecres el tancament de l'oci nocturn des de la setmana que ve a la Comunitat Valenciana. La formació ha justificat que és la recomanació actual dels experts i que sempre s'han guiat per ells a l'hora de prendre mesures.

Aquest dimecres el president de la Generalitat Ximo Puig, s'ha reunit amb persones expertes per a analitzar l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana i es planteja un enduriment de les restriccions la vista de l'evolució de la pandèmia. La icnidencia acumulada s'ha disparat fins a superar els 200 casos per cada 100.000 habitants a la Comunitat Valenciana i en València es frega el mig miler. A més, la variant delta representa ja la meitat dels contagis.

Preguntat per la situació, el portaveu de Sanitat de Compromís a les Corts, Carles Esteve, ha reconegut que s'han de prendre mesures: "Si veiem que està pujant la incidència acumulada, haurem generar les restriccions mínimes però suficients per contenir l'expansió de la pandèmia ".

El focus està posat en l'oci nocturn: "Si toca tancar l'oci nocturn com recomanen les autoritat sanitàries doncs donarem aquest pas enrere". Esteve, que defensa que no cal buscar culpables, "ja que és un error", sinó solucions, ha recordat que la vacunació està funcionant molt bé i probablement s'haja de traslladar ara el missatge que "de vegades fer un pas enrere en la il·lusió d'acabar amb la pandèmia, ens suposarà evitar contagis i hospitalitzacions".

L'oci nocturn, per cert, ha anunciat que farà un "botellón simbòlic" aquest dijous per denunciar que tornen a ser el "cap de turc" per augmentar les restriccions quan els brots estan tenint lloc, defensen, en l'oci no reglat.

"Estem observant les dades amb molta preocupació", lamentava el president Ximo Puig fa unes hores i anunciava que aquest dimecres s'analitza la situació "en profunditat, amb els experts responsables de salut pública, per saber quina decisió cal prendre en aquest moment" .

Pujar