19 de setembre de 2020 19/9/20

Compromís ajudarà “en tot el que puga” per a investir a Pedro Sánchez

Compromís ajudarà “en tot el que puga” per a investir a Pedro Sánchez - (foto 1)

  El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha remarcat aquest matí en una compareixença a Alacant la voluntat del seu partit d'aconseguir que el PSOE de Pedro Sánchez forme govern. En aquest sentit, ha apuntat que ajudarà “en tot el que puga” perquè així siga, al mateix temps que ha recordat que és una ajuda condicionada.

  Baldoví ha tornat a posar sobre la taula les exigències de la seua formació que passen per signar compromisos en matèria de dependència, finançament i deute. Es tracta doncs d'unes reivindicacions que passen una vegada més, per la reforma del sistema de finançament autonòmic.

  “Confiem a arribar a setembre d'una altra manera” ha insistit, al·legant que “anem amb l'esperit, la voluntat i les ganes d'arribar a un acord”. A més, Baldoví ha reflexionat en veu alta apuntant que aquest acord també seria beneficiós per al PNB pel que està convençut que aquest també “intentarà” treballar per a materialitzar-ho.

  Preguntat per la possibilitat que Sánchez arribe a acords amb el Partit Popular i Ciutadans, ha assegurat que és “una via morta” i ha emplaçat al socialista a seguir el “model a la valenciana”: "Parlar d'un programa de govern, crear les complicitats i esbrossar tot allò que puga separar i després decidir quina classe de govern puga haver-hi: De coalició, a la portuguesa o de cooperació", ha manifestat.

   

  Pujar