15 de novembre de 2019 15/11/19

El Ple, per 13 vots a favor i 4 en contra, ha aprovat l'estructura de les dedicacions a l'Ajuntament de Cocentaina

  Els regidors de l'equip de govern substituiran les indemnitzacions per assistències a Comissions informatives, Junta de govern  i al Ple per una dedicació parcial al 25%. Així mateix i malgrat que l'oferta del grup municipal socialista era una altra més econòmica, el grup municipal dels populars i de ciutadans ha decidit optar per la mateixa fórmula, és a dir, substituir les indemnitzacions per assistència a Comissions i al Ple, a més d'assumir la gestió conjunta d’alguns projectes municipals.

  Amb la representant de Podem-EU i amb el grup Col·lectiu-Compromís no ha sigut possible arribar a cap acord en cap de les reunions que s’han fet, ja que demanaven que els 16 regidors i regidores de l’ajuntament cobraren una parcial del 25% i que l’alcaldessa tinguera la dedicació exclusiva, és a dir, tots volien tindre jornal sense assumir la gestió de cap projecte pel poble.

  Cal recordar que la FEMP recomana 5 regidors amb dedicació exclusiva i dues secretaries de grup per a una població com la de Cocentaina, amb un salari de 50.000€, quanties molt superiors a les que demanava els PSPV-PSOE en les reunions de negociació i que, finalment, s’han respectat, sent inferiors a la recomanació de la FEMP.

  El grup municipal socialista que governa l'Ajuntament creu necessari una mínima estructura política per a poder treballar dignament per a una millora en el servei i els projectes que duran endavant en benefici de les socarrades i socarrats. Els regidors delegats assumixen responsabilitats tan grans com organitzar la Fira, traure un nou plec de gestió de recollida de la brossa o garantir la unificació del Bosco.

  Feia 2 legislatures que a l'ajuntament de Cocentaina sols tenia dedicació exclusiva l'alcaldia, una situació que cap altre ajuntament de més de 10.000 habitants suportava, independentment del color polític que el governara.

  ocultar
  El Ple, per 13 vots a favor i 4 en contra, ha aprovat l'estructura de les dedicacions a l'Ajuntament de Cocentaina
  Pujar